Apple zou samen met LG aan gebogen schermen werken
geplaatst: 11 oktober 2017 - 17:47
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Apple zou samen met LG aan gebogen schermen werken
Dat Samsung verreweg Apple's grootste toeleverancier is weet waarschijnlijk iedereen. Zo groot is die symbiose, dat Samsung het komend jaar waarschijnlijk meer gaat verdienen aan de iPhone X dan aan de eigen Galaxy smartphones.

Dit feit gecombineerd met de voorliefde van de Zuid-Koreanen om dingen van Apple te kopiëren zorgt ervoor dat Apple al een tijd bezig is om te zoeken naar andere toeleveranciers die goede kwaliteit kunnen leveren. Op zo'n manier is het Taiwanese TSMC mede-leverancier van Apple's A-processors geworden. Naast Samsung, dat dan weer wel.Voor het OLED-scherm van de iPhone X geldt hetzelfde, doordat Samsung de enige is ter wereld die de kwaliteit kan leveren waar Apple op staat zijn ook hier de twee bedrijven weer met elkaar verbonden. Maar dat wil niet zeggen dat Appel op dit gebied Samsung trouw is, in tegendeel.

Apple is de afgelopen periode hard bezig geweest om samen met LG de kwaliteit van de OLED-productie daar naar een hoger plan te tillen, maar tot nu toe heeft dat nog niet geleid tot de kwaliteit die voldoende is voor de schermen van de iPhone X.

Gebogen schermen

Maar er is wel iets anders waar deze samenwerking toe geleid heeft: Apple en LG zouden op dit moment bezig zijn aan het ontwikkelen van buigbare OLED schermen. En één van de redenen dat Apple dit niet met Samsung wil doen is simpelweg omdat men er in Cupertino weinig vertrouwen in heeft dat de resultaten van die samenwerking niet heel snel daarna in producten van Samsung te zien zouden zijn.

Apple heeft een klein jaar geleden al een patent toegewezen gekregen voor een opvouwbare telefoon. Dat er in Cupertino ook allang in die richting werd gedacht is dus een publiek geheim.Bij LG Display zou nu gewerkt worden aan gebogen OLED-schermen, zusterbedrijf LG Innotek zou bezig zijn aan de rigide printplaten (RFPCB) die daarbij nodig zijn.

Productie zou pas voor het jaar 2020 zijn, terwijl Samsung al heeft aangekondigd komend jaar met een opvouwbare telefoon te komen. Tenminste, als de laatste problemen die bij de ontwikkeling daarvan nog in de weg staan helemaal opgelost zijn.


geplaatst door: Robert