geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Apple’s beursaandeel steeg meer dan 80 procent dit jaar
Met nog maar twee dagen te gaan in dit jaar lijkt het een prima moment om de balans op te maken van het beursjaar 2020. Voor zowel Apple als de meeste andere tech-aandelen een uitstekend jaar, ondanks de forse dip begin maart, het moment dat doordrong hoe zwaar de coronacrisis er in hakte.

Maar bijna direct daarna werd door veel aandeelhouders geraliseerd wat de positieve bijeffecten van deze crisis konden zijn, met name voor de tech-industrie. Door werken en leren op afstand rees de vraag naar tablets en computers bijvoorbeeld enorm, waardoor niet alleen Apple de enorme vraag nauwelijks aan kan. Dat is goed nieuws voor het beursaandeel, maar niet voor ons, de mensen die voor die vraag zorgen.

https://assets.bwbx.io/images/users/iqjWHBFdfxIU/iDXAKWSf.Q5Q/v2/pidjEfPlU1QWZop3vfGKsrX.ke8XuWirGYh1PKgEw44kE/1240x-1.png
Apple’s beursaandeel steeg meer dan 80 procent dit jaar


In de MacFreak Shop zien we bijvoorbeeld al een tijd dat de wachttijden voor de niet-standaard (CTO) modellen enorm aan het oplopen zijn, inmiddels is dat ook voor de ‘normale’ modellen het geval. Wachttijden tot twee maanden, en in sommige gevallen nog langer, komen steeds vaker voor.

Mede door de veel grotere vraag dan het aanbod is het beursaandeel van Apple sinds begin januari van dit jaar al met meer dan 80 procent toegenomen. En Apple is niet de enige, ook bijvoorbeeld Facebook, Alphabet (het moederbedrijf van o.a. Google en YouTube), Netflix en Microsoft deden het allemaal erg goed op de beurs. #Beurskoers
antw: Apple’s beursaandeel steeg meer dan 80 procent dit jaar
29 december 2020 - 17:32    reactie #1
geplaatst door: puk1980
Iets dichter bij huis: ASML heeft het ook niet slecht gedaan, met circa +50% stijging van de beurskoers. Er is wellicht ook een correlatie: Apple laat zijn chips maken bij TSMC. TSMC koopt daarvoor in bij ASML.

https://www.tomshardware.com/news/tsmc-euv-tools-order

Bewerkt: 29 december 2020 - 17:43 door puk1980
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts.
antw: Apple’s beursaandeel steeg meer dan 80 procent dit jaar
29 december 2020 - 20:05    reactie #2
geplaatst door: Sypie
Ik ben te laat ingestapt bij Apple, ik heb nog lang geen 80% (nu op 9,3%). Maar goed, ze gaan vast nog verder omhoog de komende tijd.
antw: Apple’s beursaandeel steeg meer dan 80 procent dit jaar
29 december 2020 - 21:25    reactie #3
geplaatst door: doctor_apple
Of het nu Apple, Microsoft, ASML, Tesla of wat dan ook betreft: ik ben van mening dat er een bovenmatige Hosanna sfeer hangt op de beurs en bij vele investeerders en ondernemingen in de tech sector.

Ik kan het niet geheel rijmen. Ja er is veel spaargeld, maar met de nodige klappen kan ook het spaargeld aangesproken moeten worden. We zijn nog (lang) niet uit de crisis en ik merk een kentering bij een deel van de bevolking die toch steeds meer in de knel komt. Natuurlijk, de hogere inkomensklasses niet, maar zeker de hogere inkomens (dus niet VERMOGENDEN die niet HOEVEN te werken) kunnen evenzeer hard getroffen worden.

Hoe dan ook. Mooi resultaat, heb ook een graantje meegepikt, maar ben wat voorzichtig voor 2021.