geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2021Lineup-icoon.jpg
Oktober event: nieuwe iPads, M2 Macs, iPadOS 16 en macOS Ventura
Het is zo goed als zeker dat Apple dit jaar minstens nog één event zal organiseren, er zit nog veel te veel in de pipeline. We zullen dan nieuwe iPad Pro modellen, de 10 generatie van de ‘gewone’ iPad en Macs met M2 chips gaan zien, en naast iPadOS 16 zal ook macOS Ventura uitkomen.

De update van de 10 generatie van de ‘gewone’ iPad (codenaam J272) wordt waarschijnlijk een grote. Waarschijnlijk krijgt dit model nu ook USB-C, waarmee het dan onder andere mogelijk wordt om ook aan dit model externe displays te verbinden. Als dit gerucht klopt, dan zou dat ook betekenen dat alle iPads dan ‘over’ zijn naar USB-C.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPad10eGeneratieGerucht.jpg
Oktober event: nieuwe iPads, M2 Macs, iPadOS 16 en macOS Ventura


Verder zou deze iPad een Retina display krijgen met dezelfde resolutie als de iPad Air, mogelijk dat de beelddiagonaal van het scherm hiermee ‘groeit’ naar 10,5 of zelfs 10,9 inch.

Andere specs, zoals bijvoorbeeld de bredere kleur­weergave (P3) zullen wel voor de duurdere iPads gereserveerd blijven.

iPad Pro met M2 chip

Naast een nieuwe 10e generatie iPad worden er ook iPad Pro’s met een M2 chip verwacht. Verder zullen deze modellen waarschijnlijk MagSafe (voor ‘draadloos’ opladen) krijgen, en mogelijk wordt de batterijtijd verder verlengd.

Verder is er nog niet veel bekend over deze updates, terwijl dit waarschijnlijk wel één van de blikvangers van dit event zal zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/z-iPadPro_Pencil_Lifestyle2-PRINT.jpg
Oktober event: nieuwe iPads, M2 Macs, iPadOS 16 en macOS Ventura


Nieuwe M2 Macs

Volgens Mark Gurman is Apple bezig met veel Macs op basis van de nieuwe M2 chip: een nieuwe Mac mini, Mac Pro en MacBook Pro. Welke van deze set op het oktober event gepresenteerd wordt is nog niet bekend. Als de nieuwe Mac Pro klaar is voor de markt dan zal die mogelijk van de partij zijn, en mochten er opvolgers voor de 14-inch en 16-inch MacBook Pro zijn met een M2 chip dan zullen die vast ook veel aandacht gaan krijgen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.14-inchMacBookPro2021LogicPro.jpg
Oktober event: nieuwe iPads, M2 Macs, iPadOS 16 en macOS Ventura


Reality Headset?

Als laatste is het nog mogelijk dat Apple de nieuwe Reality Headset zal presenteren, hoewel een apart event hiervoor eigenlijk eerder voor de hand ligt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleVirtualRealityConceptGlasses.jpg
Oktober event: nieuwe iPads, M2 Macs, iPadOS 16 en macOS VenturaInformatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
geplaatst door: RW076
iMacs?
Doe mij maar een iPhone Mini aub.
geplaatst door: Jurriaan
iPad 10 met gelamineerd display en ondersteuning van pencil2? Er 'moet' nog wel onderscheid blijven met de iPad Air dus zo'n feest zal het niet worden.
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/16 | Air2 iPadOS 15 | ATV 4K MKI |
geplaatst door: Mac OS X
IMac
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB 2016 en Macbook Pro 16ich 2021
old Apple computers never dies