https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Shortcuts-app-icoon.jpg
Apple’s Opdrachten-app ondersteunt nu ook de nieuwe iPad Pro’s
Vanaf vandaag zijn de nieuwe 11‑inch en 12,9‑inch iPad Pro te koop, in ieder geval in de Apple Stores en waarschijnlijk ook bij zo’n beetje alle andere Apple-winkels. En er is goed nieuws als je net zo’n nieuwe iPad Pro hebt aangeschaft: Apple’s eigen Opdrachten-app (Shortcuts) is nu ook klaar voor die modellen.

Naast het feit dat versie 2.1.1 van de Opdrachten-app nu geoptimaliseerd is voor de nieuwe iPad Pro zijn er door Apple in deze versie ook een aantal kleine bugs verholpen. Het meest opvallende van de Opdrachten-app is waarschijnlijk dat Apple die niet meelevert met iOS zelf, waarschijnlijk wilden ze in Cupertino voorlopig de mogelijkheid open houden om deze app vaker updates te kunnen geven, zoals nu.


In de video hierboven wordt goed uitgelegd hoe deze app werkt, en zie je aan het begin al dat je bijvoorbeeld een opdracht kan maken bij het vertrekken van een vliegtuig (Airplane modus aan, Niet storen aan en Low Power Modus aan), en dat je bij aankomst dat alles net zo makkelijk weer terug kan draaien.

Dan nog even de bugs die Apple in deze versie heeft opgelost, die vind je allemaal in de complete release notes hieronder.

Citaat
Nieuw in Opdrachten 2.1.1

  • Opdrachten is nu geoptimaliseerd voor iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) en iPad Pro (11-inch)

Oplossingen voor problemen

  • Er is een probleem verholpen waarbij sommige taken (zoals 'Stuur e-mail', 'Dicteer tekst', 'Voer Woning-scène uit' en 'Tril apparaat') mogelijk niet werken wanneer ze worden aangeroepen vanuit Siri
  • Er is een probleem verholpen waarbij de taak 'Configureer zaklamp' een foutmelding veroorzaakte
  • Er is een probleem verholpen waarbij de taak 'Bel' geen telefoonnummers met speciale tekens kon invoeren (zoals * of #)
  • Er is een probleem verholpen waarbij ingevoerde decimale nummers wellicht niet goed herkend worden in land/taalcombinaties waarin een komma wordt gebruikt als decimaal scheidingsteken
  • Er is een probleem verholpen waarbij het geselecteerde foto-album in de taak 'Bewaar in foto-album' mogelijk gereset wordt naar ''Alle foto's''
  • Er is een probleem verholpen waarbij de taak 'Wekker aan of uit' wekkers niet kon uitschakelen totdat de knop 'Schakel in' was in- en uitgeschakeld.
  • Er is een probleem verholpen waarbij de taak Spreek tekst uit' stemmen van lage kwaliteit gebruikte


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert