https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TV-app-icoon.jpg
Apple’s TV shows in VS eerste helft 2019, bij ons eind van het jaar?
Begin deze maand kon je hier lezen wat er op dat moment bekend was over de plannen voor al die televisieseries en films die er voor Apple gemaakt worden. Daarbij werd aangenomen dat wij er toch niets aan zouden hebben in verband met de rechten, inmiddels lijkt dat achterhaald.

Apple zou van plan zijn om in de eerste helft van het komende jaar de gemaakte content aan te gaan bieden, in eerste instantie alleen in de VS. Dat is in lijn met wat al eerder bekend werd, dus de eigen content gratis, terwijl voor content van andere aanbieders betaald zou moeten worden. Het goede nieuws voor ons is dat Apple van plan zou zijn om in het tweede gedeelte van 2019 dit alles internationaal aan te gaan bieden, het zou daarbij gaan om meer dan 100 landen (betaallink).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV-iPad-iPhone.jpg
Apple’s TV shows in VS eerste helft 2019, bij ons eind van het jaar?


Wanneer en wat er bij ons in de Lage Landen te zien zal zijn is allemaal natuurlijk nog niet bekend, maar het klinkt in ieder geval allemaal een stuk hoopvoller dan het eerdere nieuws over Apple’s plannen voor de televisie.

Citaat
Apple is working to launch its new TV service in the U.S. in the first half of next year and will make the app available globally in the following months, the people said. It will include Apple’s original programs free to Apple device owners and also will enable users to sign up for TV network subscriptions owned by other companies, just as Amazon Prime Video subscribers can do through the Amazon Channels feature in the U.S., U.K., Germany and Japan, the people said.

Er zouden nog wel zorgen zijn bij de andere aanbieders hoe hun content gepresenteerd zal worden. Niet zo vreemd, Apple heeft nogal eens de neiging de eigen dingen heel erg centraal te zetten. Ondertussen zoude ze bij Apple hard bezig zijn naar het zoeken naar zogenaamde ‘tent pole’ shows, programma’s waardoor er niet alleen veel kijkers komen, maar daarna ook blijven. Voor Netflix waren dat in het begin bijvoorbeeld succesvolle shows als Daredevil, House of Cards en Stranger Things.

Inmiddels heeft Apple een hoop verschillende series en films in productie of de planning staan, voor een complete lijst daarvan kan je hier terecht.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert