Bespaar op je energiekosten door deze te vergelijken
geplaatst: 17 september 2019 - 12:13
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/EnergySaver-icoon.jpg
Bespaar op je energiekosten door deze te vergelijken
Hoewel de meeste devices van Apple relatief erg energiezuinig zijn zal je op jaarbasis waarschijnlijk toch nog altijd een behoorlijk bedrag af moeten tikken door alle electronica in je huis. Denk alleen maar aan de televisie, en als je een Mac Pro hebt dan zal je dat ook zeker in je portemonnee merken.

Dat laatste model verbruikt bijvoorbeeld in slaapstand nog altijd 20 Watt, heb je die hard aan het werk dan kan het verbruik zelfs oplopen naar 450 Watt. Dat verbruik merk je zeker in je portemonnee, maar ook bij andere modellen is het een goed idee om er aandacht aan te besteden. Zo verbruikt een hard werkende Mac mini ‘maar’ 150 Watt continu, maar daar hangt in bijna alle gevallen natuurlijk ook een scherm aan, dat ook weer energie verbruikt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.easyswitch.nl.png
Bespaar op je energiekosten door deze te vergelijken


Dat laatste is goed te zien bij het model van Apple met een ingebouwd scherm, de iMac. Als we naar het meest recente model daarvan kijken (de iMac Retina 5K, 27-inch, 2019), is het daar al 71 Watt als die niks doet, moet die hard aan de slag dan kan het oplopen tot maximaal 262 Watt.

Vergelijken op de vrijgegeven energiemarkt

Gelukkig heeft de overheid de energiemarkt een aantal jaar geleden vrijgegeven, dus als jij erg veel voor je energieverbruik betaalt dan kan je tegenwoordig overstappen. Daarbij neemt een site waarop je de tarieven van alle providers met elkaar kan vergelijken je veel werk uit handen, terwijl ook de vervolgstappen lekker makkelijk en duidelijk zijn. Zo’n site is het onafhankelijke EasySwitch.nl, die je in de zoekresultaten lekker veel opties biedt.

Zo kan je er zelf voor kiezen of je de prijs per jaar of maand wilt zien, welke looptijd je wilt voor het contract, of je iets voor een vast of variabel tarief wilt en als je graag voor duurzame energie kiest dan kan je dat ook aangeven. Opvallend is trouwens dat als je voor die laatste optie kiest dat dit vaak maar een paar tientjes per jaar duurder is. Dat lijkt een relatief kleine prijs voor een bijdrage aan het behoud van onze planeet.

De openheid van EasySwitch blijkt ook uit de toelichting bij de optie voor aanbiedingen met een kado:

Citaat
Aanbiedingen met kado
Bij deze aanbiedingen krijg je meteen een leuk extraatje van je leverancier, maar let op: deze aanbiedingen zijn vaak duurder dan aanbiedingen met een welkomstkorting of actietarieven.
geplaatst door: Advertorial
antw: Bespaar op je energiekosten door deze te vergelijken
reactie #1 geplaatst: 17 september 2019 - 13:15
Et pour les Flamands la même chose!

https://vtest.vreg.be
geplaatst door: Loureiro
antw: Bespaar op je energiekosten door deze te vergelijken
reactie #2 geplaatst: 17 september 2019 - 17:17
Bien sûr !  ;)
geplaatst door: anraadts
antw: Bespaar op je energiekosten door deze te vergelijken
reactie #3 geplaatst: 17 september 2019 - 22:23
Staat er bij dat ze van alle leveranciers de boel vergelijken: Essent en EnergieDirect staan er al niet tussen...

Komt nog bij dat alleen elektriciteit op jaarbasis niet zoveel geld kost. Hier zitten we onder de 2000kWh per jaar. Dat is zo rond de €380 aan elektriciteit. Als je daar op wilt besparen moet je niet naar een andere aanbieden kijken maar moet je kijken waarmee je minder energie kunt verbruiken.

Hier gaat het verbruik het laatste jaar omhoog. Mijn buizenversterker, stofzuiger, zolderkamerverlichting en de oven staan vaker aan. Alles heeft een reden uiteraard. Op jaarbasis ga ik van mijn hobby niet heel veel merken in de kosten die ik voor elektriciteit maak.
Laatst bewerkt op: 18 september 2019 - 06:53 door Sypie
geplaatst door: Sypie
Check sypie.nl voor eigenwijze reparatieblogs.
antw: Bespaar op je energiekosten door deze te vergelijken
reactie #4 geplaatst: 18 september 2019 - 00:04
Ik ga wel naar Ben Woldring.

@Sypie: eeh... "buizenversterker" wellicht?
geplaatst door: MacMiep
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op http://www.macmiep.nl!
antw: Bespaar op je energiekosten door deze te vergelijken
reactie #5 geplaatst: 18 september 2019 - 06:53
Jep, stomme autocorrectie van Apple...
geplaatst door: Sypie
Check sypie.nl voor eigenwijze reparatieblogs.