Betalen met wearables steeds populairder in Europa
geplaatst: 28 november 2019 - 10:27
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePay-icoon.jpg
Betalen met wearables steeds populairder in Europa
Contactloos betalen is steeds populairder aan het worden. In Nederland is nu  80 procent van de terminals daarvoor klaar, meer dan 50 procent van de pin-betalingen gaan inmiddels al contactloos. En dat zal alleen maar verder omhoog gaan, ook door de toename van het aantal geschikte terminals.

In het begin waren veel mensen nog huiverig hiervoor, contactloos betalen werd als een risico gezien. Nieuw onderzoek van MasterCard laat nu zien dat die zorgen overal aan het afnemen zijn, in Nederland gaat dat op dit moment het snelst (- 41 procent). ABN AMRO is inmiddels een test gestart waarin 500 mensen betalen met wearables, waarbij 78 procent van die groep daar de voorkeur aan blijkt te geven. Gemiddeld doen de mensen uit deze groep zes betalingen per week met de wearable, voor bedragen onder 25 euro.


Let op dat de definitie van wearables hierbij een ruime is, daaronder vallen alle devices die je bij je kan hebben. Dus niet alleen bijvoorbeeld een Apple Watch, maar ook een iPhone of een andere smartphone.

Paolo Battiston, Executive Vice President Digital Payments & Labs Europe bij Mastercard, zei er het volgende over:

Citaat
Europe leads the world in contactless payments and its overwhelming success has created a demand for even greater convenience. Shoppers trust in contactless is greater than ever, and in turn it seems they are ready to take this one stage further by trying contactless through connected devices. Pilots like the one we’re involved with in The Netherlands will empower consumers in the digital economy.
 #ApplePay #AppleWatch
geplaatst door: Robert