https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneVouwbaarScherm-icoon.jpg
Bij Apple wordt nog steeds aan opvouwbare schermen gewerkt
Recent kon je hier lezen dat er bij Microsoft hard gewerkt wordt aan een opvouwbare mini-computer. Maar bij Apple zijn ze hier ook allang mee bezig, alleen lijkt er minder over naar buiten te lekken.

De enige 'lekken' die Apple zelf niet kan voorkomen zijn patenten die gepubliceerd worden. En die moeten natuurlijk aangevraagd worden, anders zou Apple later kunnen worden aangeklaagd voor ideeën en technieken die ze zelf ontwikkeld hebben. Inmiddels is er weer zo'n patent gepubliceerd met de toepasselijke naam Electronic devices with flexible displays.
In figuur 3 en 4 bij dit patent kunnen we duidelijk zien dat het hier gaat om opvouwbaar devices met een scharnier (nummer 22) en een scherm zowel aan de buiten- als aan de binnenkant (nummer 14 in beide afbeeldingen).

In het patent wordt een oplossing aangedragen voor het probleem dat bij het opvouwen de binnenlaag samengedrukt wordt, terwijl de buitenlaag juist uitgerekt zal worden. Apple zou dit onder andere willen oplossen door uitsparingen in het materiaal dat het scherm beschermt op de plekken waar het samengedrukt zou worden.De gedeeltes die het scherm dat niet hoeft te vouwen beschermen zouden dan uit één stuk bestaan, het tussenstuk zou uit flexibel materiaal bestaan.

Een eerder patent dat Apple aanvroeg voor een apparaat met een flexibel scherm had een neutralere titel, dat was Electronic Devices with Displays. Dat kwam naar buiten op het moment dat er ook veel geruchten de ronde deden dat Apple met LG in 2020 al devices met flexibele schermen uit zou willen brengen. Er zijn op dit moment nog geen extra aanwijzingen dat dit ook echt gaat plaatsvinden, mocht er wel iets naar buiten komen dan zal dat hier natuurlijk te lezen zijn.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Bij Apple wordt nog steeds aan opvouwbare schermen gewerkt
reactie #1 geplaatst: 13 juli 2018 - 08:21
Had er nooit zo bij stilgestaan hoeveel er komt kijken bij zo'n opvouwbaar scherm.

Ben benieuwd of Apple dit ooit echt uit gaat brengen, kan me voorstellen dat ze wachten tot schermen dit zo makkelijk aankunnen dat het extra kunst en vliegwerk niet meer nodig is.
geplaatst door: GeorgeM