https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Bij Canal+ in Frankrijk kan je ook een Apple TV 4K kiezen
Sinds Apple ervoor koos om iOS ook het besturingssysteem van de Apple TV te laten zijn werd het apparaat langzaam maar zeker minder een hobby. Toen met de Apple TV 4 daar een App Store bijkwam, werd het eigenlijk pas echt een serieuze optie.

In september vorig jaar bracht Apple  de opvolger van de Apple TV 4 uit, de Apple TV 4K. Gecombineerd met Apple's plannen om een steeds grotere aanbieder van video-content te worden, lijkt het dat Apple TV ook wat serieuzer genomen wordt in Cupertino. Een aanwijzing daarvoor zien we in Frankrijk, waar alle klanten van Canal+ vanaf nu ook kunnen kiezen voor een Apple TV 4K.Op deze Apple TV 4K kan je dan de dagelijkse wedstrijd uit de Franse voetbalcompetitie zien, eigen producties als Le Bureau des Légendes en Kaboul Kitchen, met daarnaast bijvoorbeeld Versailles, The Young Pope, Jour Polaire en Les Guerriers de l’Ombre.

Voor zover we weten is het alleen in Frankrijk dat het Apple gelukt is om zo'n combi-deal voor elkaar te krijgen. De kans lijkt erg groot dat Apple Frankrijk hier zelf voor verantwoordelijk is, dat is altijd een erg actieve afdeling van Apple geweest.

Of er bij ons plannen zijn voor vergelijkbare aanbiedingen is jammer genoeg nog niet bekend.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Bij Canal+ in Frankrijk kan je ook een Apple TV 4K kiezen
reactie #1 geplaatst: 14 mei 2018 - 18:33
Daar bij Canal+ snappen ze het!

Ze (Ziggo, KPN, Tele2, ...) moeten stoppen met die brakke kastjes met menu's die nog trager dan stroperig traag zijn en die je 3 keer per avond moet resetten, ze moeten gewoon echte volwaardige mediaspelers ondersteunen. Ik heb het liefst Apple TV ondersteuning, maar ik snap dat er in het andere kamp ook behoefte is aan bv een Nvidia Shield Android TV.

Met andere woorden: laten de zenders met tvOS en Android TV apps komen (ipv een net-niet oplossing zoals een iOS of Android app met AirPlay of ChromeCast ondersteuning, maar dan weer niet voor replay / uitzending gemist of andere "premium functies"), dat levert tevreden gebruikers op!
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: Bij Canal+ in Frankrijk kan je ook een Apple TV 4K kiezen
reactie #2 geplaatst: 15 mei 2018 - 08:52
Op dit moment ben ik beta tester van NLZIET. Werkt naar behoren, echter een beperkt zender aanbod. Stille hoop is dat de ontwikkeling van ZIGGO van een app voor de ATV echt gaande is, zoals dat vermeld werd op de fora van Ziggo.

Toch wel handig als je tussen Netflix, Infuse of NLZiet kan overschakelen zonder dat je hele media systeem weer om moet schakelen naar de horzion box
geplaatst door: Ypehille