Brengt Apple in 2020 een AR-bril uit?
geplaatst: 11 maart 2019 - 12:58
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AugmentedReality-icoon.jpg
Brengt Apple in 2020 een AR-bril uit?
Dat Apple Augmented Reality (AR) als één van de technieken van de toekomst ziet is al een tijd overduidelijk. Niet alleen komen er steeds meer patenten op dit gebied bij, tijdens keynotes zien we ook keer op keer demo’s voorbij komen van wat Apple op het gebied van AR nu al mogelijk maakt.

In die demo’s zien we het tot nu toe vooral gebruikt worden voor gaming, maar er zijn natuurlijk veel meer toepassingen van AR te bedenken. Zo kan je nu al je huis inrichten met Ikea Place of iets snel en makkelijk opmeten met Apple’s eigen Meten-app. Maar de patenten die Apple inmiddels heeft gekregen voor het rijden in een auto met AR, bijvoorbeeld deze laten zien dat de plannen veel verder gaan.


Komt de AR bril al in 2020?

Volgens Ming-Chi Kuo, je weet wel, die analist met een prima werkende kristallen bol, zou Apple van plan zijn om ergens in het komend jaar een AR bril uit te gaan brengen. Net zoals bij de eerste generaties Apple Watches zal je daar wel een iPhone bij nodig hebben, waardoor meer mogelijk zal zijn met die bril terwijl die niet veel aan processorkracht ‘aan boord’ hoeft te hebben. En voor Apple natuurlijk ook een prettige manier om verkopen van iPhones extra aan te zwengelen.

https://cdn.idropnews.com/wp-content/uploads/2018/02/21095015/Apple-Glass-AR-Glasses-iDrop-News-x-Martin-Hajek-31-1000x600.jpg
Brengt Apple in 2020 een AR-bril uit?


Ming-Chi Kuo heeft het over een “head-mounted AR device”, dat zou dus een bril kunnen zijn, maar mogelijk gaat het om iets groters, zoals de huidige Virtual Reality (VR) brillen. Het concept wat we hierboven zien zou dan in ieder geval voorlopig  alleen maar fantasie blijven.

Apple zou daarbij ervoor kunnen kiezen om via de bril een ander scherm te laten zien, vergelijkbaar met het huidige CarPlay. Maar eerdere geruchten over een aparte versie van iOS, dat intern rOS genoemd zou worden, lijken te suggereren dat het om meer zal gaan. Dus mogelijk eigen apps en dus ook de daarbij horende eigen mogelijkheden.Maandelijks trekt MacFreak bijna 70.000 bezoekers, die hier gemiddeld 5 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; alle mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert