geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Pareto Security-icoon.jpg
Check de veiligheid van je Mac met Pareto Security, of doe het zelf
Wil je jouw Mac beslist zo veilig mogelijk houden en geen enkel risico nemen, dan is Pareto Security waarschijnlijk de app voor jou. Deze app checkt zo’n beetje alle instellingen die een probleem zouden kunnen geven voor de beveiliging van je Mac, maar vraagt daar ook een (erg) stevige prijs voor.

Want na 7 dagen gratis uitproberen betaal je voor deze app maar liefst € 18,15 per maand. Dat vinden wij erg stevig voor een app die eigenlijk alleen maar alle instellingen van je Mac afloopt en je waarschuwt als de makers ervan vinden dat je Mac daar minder veilig van wordt. Zo zie je in de video hieronder dat ze vinden dat je in Systeemvoorkeuren → Gebruikers en groepen →  Inlogopties bij jouw account de optie Toon wachtwoordaanwijzingen zou moeten uitzetten.


Maar als jij die aanwijzingen hebt geformuleerd als hints die alleen jij begrijpt, dan hebben eventueel kwaadwillenden daar helemaal niets aan. Met andere woorden, ook hier zou het gezonde verstand de doorslag moeten geven.

Grappig genoeg zijn het de makers van Pareto Security zelf die ons een checklist geven om na te gaan of de veiligheidsinstellingen van je Mac goed staan. Op deze pagina vind je alle security checks die deze app voor je doet. En dat blijkt een uitstekend stappenplan voor iedereen die op een grijze winterdag eens de tijd wil nemen om goed te kijken hoe jouw Mac ingesteld staat.

En blijf daarbij in het hoofd houden: het woord van Pareto Security is niet heilig, bij beveiliging gaat het erom hoe jij ermee omgaat. Dus verschillende wachtwoorden voor verschillende plekken, hints die van jou overduidelijk zijn maar voor een ander niet te begrijpen, etc. #Privacy #Beveiliging #macOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: orange
Lang verhaal: Pareto Security
Kort verhaal: zet bijna alles uit en dingen met FI aan
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
geplaatst door: GeorgeM
@orange: FI?
geplaatst door: robertus
Er is nog een mogelijkheid zie ik qua licentie.
Personal licentie: voor 36x security checks dan betaal je blijkbaar 15,- eenmalig … ook dit is inderdaad niet goedkoop.
geplaatst door: nnsa
@orange: FI?
Face Identification ?
geplaatst door: GeorgeM
@nnsa: goed gevonden, alleen zal je daar op een Mac lang naar moeten zoeken...  ;)

On-topic: wel handig die checklist van Pareto, ga ik zeker een keertje langslopen.
geplaatst door: orange
@orange: FI?
Firewall
FileVault

 :happy:
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
geplaatst door: Timotheus
Zo'n programma op zich is natuurlijk prima, en als eenmalige aankoop voor een paar tientjes zeker het overwegen waard.

Jammer alleen dat men de zaak direct weer in de abonnementsvorm giet, en daar een bespottelijke prijs aan koppelt. Maar ik vermoed dat men als doelgroep niet zozeer individuele gebruikers voor ogen heeft, als wel bedrijven e.d., die 'geen gelazer' willen met de computers van hun werknemers. En dan niet op een paar tientjes meer of minder kijken.

Maar voor de prijs van minder dan een maand abonnement op Pareto koop je een van de Take Control Books over security en privacy, waar dezelfde dingen aan de orde komen, met veel achtergrondinformatie. Binnenkort verschijnt bv. een volledige herziene versie van het boekje over 'online privacy'.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
geplaatst door: Hydrarchos
Pareto zit op zich ook in SetApp, en hoewel je dat nog steeds (ruim) een tientje per maand kost, heb je daarmee wel meteen toegang tot een hele sloot apps.

Op zich heb ik geen problemen met een abonnement als je iets veel en/of intensief gebruikt. Waar ik wel problemen mee heb is honderd abonnementen.
geplaatst door: darelon
Mogelijk (gratis) alternatief: SimpleumCheck

'Mogelijk' omdat ik Pareto verder niet heb bekeken -- de beschrijving deed me echter aan deze app denken.