https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Clips-app-Apple-icoon.jpg
Clips werkt nu ook met muis, trackpad of Bluetooth-toetsenbord
Apple’s gratis app Clips is een beetje een vreemde eend in de bijt. Op het eerste gezicht lijkt het alleen maar een app die voor ‘fun’ bedoeld is. Maar als je er in duikt blijkt al snel dat het eigenlijk een app is waarmee je heel erg makkelijk en snel video’s kan monteren.

Deze app heeft een update gekregen, met 2.1.1 als versienummer. Daardoor werkt deze app nu ook met een muis, trackpad of Bluetooth-toetsenbord op een iPad, zolang daar minstens iPadOS 14.4 op staat. Verder zijn er nu ook handige knoppen toegevoegd waarmee je stukjes uit een opname kan dupliceren of splitsen. De rest van de nieuwe dingen valt weer in de categorie ‘fun’, zoals het er uit laten zien van de video als een speelautomaat uit de jaren tachtig of de nieuwe Game Over-poster en de fleurige Lente-poster.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Clips-iPad-lockup-1-PRINT-210317.jpg
Clips werkt nu ook met muis, trackpad of Bluetooth-toetsenbord


Hieronder de complete release notes van Clips 2.1.1, wil je het op een iPhone, iPad of iPod touch gebruiken, dan zal daar minimaal iOS 13.4 op moeten staan. Voor een iPad is dat het al eerder vermelde iPadOS 13.4.

Citaat
  • Gebruik Clips op de iPad met een muis, trackpad of Bluetooth-toetsenbord voor nieuwe manieren om video's aan te maken (vereist iPadOS 13.4)
  • Gebruik de knop 'Dupliceer' om in een handomdraai een kopie van een fragment aan te maken inclusief alle effecten
  • Tik op de knop 'Splits' om een fragment in tweeën op te delen en maak vervolgens leuke animaties aan door stickers en filters op elk nieuw fragment toe te passen
  • Laat je video er uitzien als een game op een speelautomaat uit de jaren tachtig met bijgewerkte 8-bits stickers en de nieuwe Game Over-poster
  • Vier het voorjaar met de fleurige Lente-poster
  • Kies uit 11 nieuwe Mickey- en Minnie Mouse-stickers, elk met een eigen expressieve animatie
  • Verbeteringen in de algehele werking en de stabiliteit
geplaatst door: Robert