https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Contacts-iOS-icoon.jpg
Contact-notities vanaf iOS 13 niet meer te zien door derden
Als een app in iOS je contacten wilt gebruiken dan krijg je daar netjes een melding van, waarbij je natuurlijk de keuze hebt of je dat wel of niet wilt. En als je achteraf die toestemming wilt intrekken, of juist wilt geven, dan kan dat in de Privacy in de Instellingen van iOS.

Maar wat mogelijk niet iedereen weet is dat als je jouw contacten deelt dat je dan ook meteen alles daarin zichtbaar maakt. En dus ook de Notities, tenminste, tot en met iOS 12. Want in iOS 13 gaat Apple dat blokkeren, nadat hier jarenlang kritiek op geweest door professionals in het veld van beveiliging en privacy. Voor iedereen die gevoelige data in de notities in Contacten zet is het een goed idee om dat niet meer te doen, als je jouw contacten met bijvoorbeeld WhatsApp deelt dan betekent dit dat Facebook daar dus ook inzicht in heeft.


Als je graag wachtwoorden of andere gevoelige informatie op je iDevice bewaart dan doe je dat beter niet in Contacten. Een betere optie is Notities, daarin zit sinds iOS iOS 9.3 de optie individuele notities op slat te zetten, zoals je hierboven kan zien. Heb je macOS 10.11.4 (El Capitan) of hoger dan kan je zulke notities automatisch via iCloud laten synchroniseren.

Op je Mac zal je dan de code van je iDevice moeten gebruiken, als je een MacBook Pro met Touch Bar hebt dan kan dat nog veel gemakkelijker en sneller doordat je daarop Touch ID kan gebruiken.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 80.000 bezoekers, die hier gemiddeld bijna 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Contact-notities vanaf iOS 13 niet meer te zien door derden
reactie #1 geplaatst: 7 juni 2019 - 17:09
He he, eindelijk!  :thumbs-up:

Op die ene telefoon waar ik Whatsapp op gebruik heb ik precies om deze reden maar enkele mensen in mijn contacten en de rest is leeg. Erg onhandig.

Ik realiseerde me het te laat wat er gebeurde toen ik Whatsapp voor het eerst installeerde. Allererlei info (inclusief geheime nummers in notitie-velden...) uitgelekt naar Whatsapp.
geplaatst door: jaco123