Contacten met moeite zonder wachtwoord te zien in iOS 13
geplaatst: 13 september 2019 - 12:03
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS13-icoon.jpg
Contacten met moeite zonder wachtwoord te zien in iOS 13
Je kan er gif op innemen, als er een nieuwe versie van iOS uitkomt dan is er iemand die een slimme manier vindt om de beveiliging van het wachtwoord (of Touch en Face ID) te omzeilen. Ook bij iOS 13 is dat weer het geval, maar makkelijk is het deze keer beslist niet.

Net zoals bij eerdere vergelijkbare creatieve invasies wordt er hier gebruik gemaak van VoiceOver, de schermlezer die op bewegingen reageert, zodat je de iPhone kunt bedienen zonder dat je het scherm hoeft te zien. Hieronder zie je hoe je met behulp hiervan in iOS 13 mogelijk de contacten van iemand kan inzien, zonder dat je daar dus het wachtwoord voor nodig hebt.


De video laat zien dat het mogelijk is, maar makkelijk is het zeker niet. Als je het zelf probeert is de kans groot dat je het een aantal keren zal moeten doen voordat het werkt, omdat de timing in dit geval cruciaal is.

De kans dat dit tegen je gebruikt wordt lijkt dan ook erg klein, sowieso zal degene die bij jouw contacten wil komen eerst jouw iPhone in handen moeten hebben. Daarbij zit het er dik in dat Apple dit snel zal oplossen, zoals in het verleden ook altijd gebeurd is. Mogelijk dat die oplossing al aan iOS 13.1 toegevoegd zal worden, van die versie is op dit moment al een derde beta-versie voor ontwikkelaars in omloop.Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
antw: Contacten met moeite zonder wachtwoord te zien in iOS 13
reactie #1 geplaatst: 16 september 2019 - 16:59
Ben benieuwd of er nog een tussentijdse update gaat komen, of dat Apple dit meteen in iOS 13.1 zal meenemen.
geplaatst door: GeorgeM
antw: Contacten met moeite zonder wachtwoord te zien in iOS 13
reactie #2 geplaatst: 19 september 2019 - 13:07
“Je kan er gif op innemen, als er een nieuwe versie van iOS uitkomt dan is er iemand die een slimme manier vindt om de beveiliging van het wachtwoord (of Touch en Face ID) te omzeilen.”

Best wel bijzonder dat je je artikel zo begint Robert, wat je zegt is, dat elke nieuwe iOS niet veilig is?
Dat zou wel erg nalatig zijn van Apple om deze dan uit te brengen en te wachten tot dat iemand die manier gevonden heeft.

Grt

M
geplaatst door: mayo
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain