https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes-12.2-icoon.jpg
Content straks nog sneller bij ons door Apple Edge Cache
Als je content bij Apple opvraagt dan komt het van een server die mogelijk in de VS staat. Als diezelfde content dichterbij voorhanden zou zijn, dan zou het minder lang duren voordat jij die had. Dat speelt vooral bij content waarbij het om veel data gaat, denk bijvoorbeeld aan films in hoge resolutie.

Apple biedt vanaf nu een optie aan providers aan om data van Apple te kunnen cachen, dus om data nog een tijdje vast te houden. Als iemand in jouw buurt bijvoorbeeld dezelfde film net heeft gedownload, of die al verder in die download is, dan zou het bij jou een stuk sneller binnen kunnen komen. Apple marketing heeft dit de naam Apple Edge Cache gegeven, een afgeleide van Edge computing.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleEdgeCache.jpg
Content straks nog sneller bij ons door Apple Edge Cache


Om mee te kunnen doen moet een provider wel aan een aantal voorwaarden voldoen, die zijn allemaal te vinden op deze pagina.

Als deze techniek gebruikt wordt kan dat voordelen opleveren voor zowel de provider als de eindgebruiker. Beiden hoeven de data niet opnieuw van ver te halen, waardoor er onderweg geen problemen met dingen als bijvoorbeeld re-routing kunnen ontstaan. Deze techniek is trouwens niet nieuw, bedrijven als Netflix en Amazon gebruiken dit ook al, om precies dezelfde redenen. #AppleTVPlus #iTunes #AppleArcade
geplaatst door: Robert