geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoto-2013-Icoon.jpg
Creatieve nachtfotografie-tips van de Finse fotografe Maria Lax
Wil je meer creatieve resultaten behalen met de nachtmodus op je iPhone 11 of iPhone 12, dan is de Today at Apple-video hieronder de moeite van het bekijken waard. Fotografe Maria Lax heeft een goed oog voor bijzonder licht ’s nachts, en weet daarbij de nachtmodus prima te gebruiken.

Dat gebeurt in deze video in een gesprek op afstand met Landon, die als ‘creative’ werkt bij de Grand Central Apple Store in New York City. Hij gaat in het donker de straat op in New York, zij tegelijkertijd in Londen, en allebei kijken ze hoe ze de mooiste foto’s in die situatie kunnen maken. Jammer genoeg allebei met een mondkapje op, dat heeft waarschijnlijk te maken met de aangescherpte situatie in de VS, maar de foto’s zijn er gelukkig niet minder om.


Wat vooral opvalt is de manier waarmee Maria Lax filters of gewone stukje gekleurd doorzichtig plastic gebruikt. Waarbij ze ook niet schuwt om de flitser daarbij aan te zetten, juist de reflectie daarvan op iets wat je voor de lens houdt blijkt ook erg interessante effecten te kunnen geven.

Apple zelf raadt als optie ook nog een Apple Watch aan, die kan je als afstandbediening voor de digitale sluiter van je iPhone gebruiken, en een statief(je). Het statief wat Apple aanraadt is de JOBY TelePod Mobile All-in-One-statief voor de iPhone. Dit prima statief kost bij Apple zelf € 59,95, maar is ook voor minder te koop.

Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.