De eerste beelden van Apple’s AirTags
5 januari 2021 - 12:37   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirTag-icoon.jpg
De eerste beelden van Apple’s AirTags
Dat Apple’s device om dingen makkelijk mee terug te vinden AirTag gaat heten is een publiek geheim. Zo kon je een kleine vier maanden geleden hier al ‘renders’ daarvan zien, die gebaseerd waren op de echte AirTags (er werden gerenderde beelden gebruikt om de bron te beschermen).

Inmiddels zijn daar echte beelden bij gekomen, in dit geval gaat het om een animatie van Apple zelf die door een ontwikkelaar ontdekt is. Waarschijnlijk gaat het hier om de animatie die we op een iPhone of iPad te zien gaan krijgen als je een AirTag daarmee succesvol gekoppeld hebt. Deze animatie is te zien in de video van ‘lekker’ Jon Prosser hieronder, het stuk waar het om gaat begint op 6:42.


De rest van de video daarvoor is voor ons minder interessant, want vooral veel wat al bekend is of over Samsung.

De verwachting was dat AirTags vorig jaar uitgebracht zouden worden. Waarom dat uitgesteld is  wordt niet precies bekend, mogelijk dat de coronacrisis er mee te maken had. En dan bedoel ik niet zozeer productieproblemen, hoewel dat ook meegespeeld kan hebben, maar vooral het feit dat we minder op weg zijn, en dus waarschijnlijk ook minder kwijtraken.

Apple gaat voor deze AirTags waarschijnlijk augmented reality gebruiken, en de ultra-wideband chips in de recente iPhones zullen waarschijnlijk ook helpen met het exact bepalen van de locatie ervan. Wel valt op dat Apple voor een ronde vorm heeft gekozen. Dat werkt vast prima met de magneten in de iPhone 12 modellen, maar je sleutels eraan hangen lijkt er niet bij te lukken.

Ming-Chi Kuo

Ming-Chi Kuo, de analist met de uitstekend werkende kristallen bol, heeft recent nog een aantal voorspellingen gedaan waar de AirTags ook in voorkomen. Volgens Ming-Chi Kuo gaan de AirTags dit jaar (eindelijk) echt uitkomen, maar wanneer in het jaar zegt hij er er, jammer genoeg, niet bij. #AirTags
antw: De eerste beelden van Apple’s AirTags
5 januari 2021 - 20:38    reactie #1
geplaatst door: Jurriaan
Hoe maak je een dergelijke airtag vast aan een ander ding? Maar verder lijkt het mij ideaal. Alleen heb je natuurlijk voor nauwkeurige locatie bepaling een iphone 12 nodig. Maar he als ie een geluid kan geven is het toch ook prima. (Behoudens dat het kwijtraken van spullen bij mij op het moment erg meevalt...Maar goed daar valt wat aan te doen 😉 )
SE iOS 14 | Air2 iPadOS 14 | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380