geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Samsung_Logo.jpg
De Galaxy Z Flip komt met een waarschuwing vooraf (Upd.)
Lang werd de uitspraak “It's Not a Bug, It's a Feature.” aan Bill Gates toegewezen, maar dat is waarschijnlijk helemaal niet waar. Wat wel als een paal boven water staat is dat je in je marketing vaak beter je ergste bugs meteen toe kan geven, mogelijk neem je daarmee de kritiek de wind uit de zeilen.

Waarschijnlijk was dat de gedachte achter de nieuwe commercial van Samsung Galaxy Z Flip, waarvan tijdens de uitreiking van de Oscars in de VS een commercial op TV te zien was. Daarin is tussen 0:03 en 0:07 linksonder de volgende tekst te zien: “You may notice a crease at the center of the main screen, which is a natural characteristic of the screen.” Of deze actie van de marketing afdeling ook echt zal zorgen dat er minder kritiek komt op die vouw in het scherm weten we nog niet, de Z Flip komt pas morgen uit.


In de tussentijd lijkt dat zinnetje meer aandacht te genereren dan de Z Flip zelf, maar zo’n storm in een glas water gaat waarschijnlijk ook wel weer snel voorbij. De vraag lijkt vooral hoe gebruikers erop reageren, de prijs zal in ieder geval lager zijn dan de Galaxy Fold (ruim 2.000 euro).

Het is trouwens niet alleen Samsung die bezig is met een opvouwbaar model. Microsoft kondigde in oktober vorig jaar de Surface Neo en Surface Duo aan. De Surface Neo krijgt twee 9-inch displays, de Surface Duo heeft er twee van 5,6-inch. In de video hieronder kan je voor het eerst de Surface Duo in actie zien. Opvallend genoeg gefilmd aan boord van de SkyTrain in Vancouver, vreemd voor een device wat nog niet uit is.


Zoals je hierboven kan zien hebben ze er bij Microsoft niet voor gekozen om een plastic buigbaar scherm te gebruiken, maar twee schermen die dicht bij elkaar komen dankzij een speciaal daarvoor ontworpen scharnier. Een aanpak die veel doet denken aan het patent dat recent aan Apple werd verleend.


Update: MacRumors en Marques Brownlee waren bij de introductie, hieronder kan je veel meer zien van de Z Flip, met aan het eind van de eerste video een hands-on met de nieuwe S20.


De vanaf-prijs van de Z Flip in de VS is 1.380 dollar, terwijl je in de video hieronder kan zien dat er eigenlijk nauwelijks extra functionaliteit in zit. Het lijkt dan ook vooral een speeltje voor techn-nerds, die het fijn vinden om een telefoon te hebben die een stuk kleiner is als je die niet gebruikt, en het niet erg vinden dat die dan wel dubbel zo dik is.
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
antw: De Galaxy Z Flip komt met een waarschuwing vooraf (Upd.)
12 februari 2020 - 16:44    reactie #1
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.