De iPad lijkt kleine vliegtuigjes veiliger te maken
geplaatst: 13 augustus 2016 - 12:21
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro-9,7inch-icoon.jpg
De iPad lijkt kleine vliegtuigjes veiliger te maken
Trouwe lezers van deze site weten allang dat de iPad veel gebruikt wordt in het vliegverkeer, inmiddels hebben zo'n beetje alle maatschappijen de dikke boekwerken voor de piloten vervangen door een veel lichtere iPad. En het zijn niet alleen de piloten, ook op de grond wordt steeds vaker een iPad gebruikt.

Maar het is niet alleen bij het 'grote' vliegverkeer dat er een positieve invloed van de iPad te zien is. Volgens de Aircraft Owners and Pilots Association in de VS zijn er van 2013 tot 2015 gemiddeld 180 kleine vliegtuigen verongelukt, en dat is 17,8 procent minder dan in dezelfde periode in de jaren daarvoor.

Er zijn een aantal redenen waarom deze dalende trend te zien is. Piloten worden beter getraind en de vliegtuigjes zelf zijn beter geworden. Maar het zouden vooral devices als de iPad zijn die ervoor zorgen dat piloten van kleine vliegtuigjes beter beslagen ten ijs komen.

Daarbij zijn onder andere apps die met radarbeelden het weer laten zien onmisbaar, piloten kunnen simpelweg beter zien waar het slecht weer is en dat vermijden, besluiten om een stop te maken of helemaal niet op te stijgen.geplaatst door: Robert