De iPhone bestond al in 1998
geplaatst: 23 juni 2015 - 12:21
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
De iPhone bestond al in 1998
Januari 2007 stond Steve Jobs op het toneel bij de Apple Keynote waar hij de eerste iPhone aan de wereld ging laten zien, en hij bouwde toen de spanning op met de volgende woorden: "So, three things: a widescreen iPod with touch controls; a revolutionary mobile phone; and a breakthrough Internet communications device.

An iPod, a phone, and an Internet communicator. An iPod, a phone - are you getting it? These are not three separate devices. This is one device, and we are calling it iPhone. Today, Apple is going to reinvent the phone."

Dat er al eerder een telefoon was die iPhone heette weten de meesten van ons waarschijnlijk, die was van Linksys en Apple heeft uiteindelijk een akkoord met dat bedrijf bereikt over het gebruik van die naam.


(de Linksys iPhone)

Maar de Internet History Podcast heeft nu een andere iPhone gevonden, en die bestond al in 1998. Dat was een desktop telefoon voor in het kantoor van het bedrijf InfoGear, daarmee kon je bellen, het internet op en mail ontvangen en versturen.Uiteindelijk werden er ongeveer 100.000 van deze iPhone's verkocht, hij is zelfs nu nog op Amazon te vinden, maar staat daar wel als "Currently unavailable."

Uiteindelijk had Cisco, één van de investeerders van InfoGear, interesse, werd de technologie in de latere iPhone van Linksys gebruikt. Dus de eerste iPhone van InfoGear was eigenlijk de voorganger van de latere die al wel bekend is.

Bij InfoGear hebben ze trouwens ook nog nagedacht over een opvolger voor de Apple Newton. Dat was een tablet die nooit uit is gekomen, maar die binnenshuis al wel een naam had meegekregen: iPad.
geplaatst door: Robert
De iPhone bestond al in 1998
reactie #1 geplaatst: 23 juni 2015 - 13:56
Heavy stuff

 :happy:
geplaatst door: Spooter
De iPhone bestond al in 1998
reactie #2 geplaatst: 23 juni 2015 - 14:00
Kan me herinneren dat dit ook al met de introductie van de iPhone naar boven kwam. Oude koeien dus.
Bv hier (een artikel van 13 januari 2007): http://mickeleh.blogspot.com/2007/01/ces-1998-cidco-iphone.html
geplaatst door: Flix