https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Derde kwartaal Apple ook weer met een record afgesloten
Apple heeft het derde kwartaal van hun gebroken boekjaar weer met een nieuw record afgesloten, extra indrukwekkend omdat Apple het bedrijf is dat in de afgelopen jaren dat keer op keer al deed. Afgelopen kwartaal was het beste derde kwartaal voor Apple ooit, met een omzet van maar liefst 53,3 miljard.

Dit nieuwe record werd onder andere behaald doordat er wat meer iPhones verkocht werden, 41,3 miljoen, hetzelfde kwartaal een jaar geleden was dat 41 miljoen. Het was vooral de gemiddelde verkoopprijs van iPhone die enorm steeg, van 605,62 gemiddeld vorig jaar naar 724,12 dollar gemiddeld nu. Daardoor steeg de omzet voor iPhones van 24,8 naar 29,9 miljard dollar.

Opvallend was dat ook in dit kwartaal de iPhone X nog steeds het best verkopende model was, cijfers van andere partijen hadden eerder gesuggereerd dat het inmiddels de iPhone 8 modellen waren waarvan meer verkocht werd. Maar het is niet voor het eerst dat externe bedrijven bij dit soort cijfers er naast zitten.

Apple’s CEO Tim Cook was hier natuurlijk erg blij mee, daarbij is hij ook erg positief over de directe toekomst:

Citaat
We're thrilled to report Apple's best June quarter ever, and our fourth consecutive quarter of double-digit revenue growth. Our Q3 results were driven by continued strong sales of iPhone, Services and Wearables, and we are very excited about the products and services in our pipeline.

iPad

Bij de iPad daalde de omzet van 4,97 in hetzelfde kwartaal vorig jaar naar 4,74 miljard in het afgelopen kwartaal. Het aantal verkochte iPads steeg licht, van 11,4 miljoen vorig jaar naar 11,6 miljoen stuks nu. Dat de omzet daalde terwijl er meer verkocht werden heeft ongetwijfeld te maken met de prijsverlaging die Apple dit jaar bij de nieuwe iPad doorvoerde. Het lijkt dan ook aannemelijk dat die introductie een succes was.

Mac

Omzet bij de Mac daalde ook, 5,6 naar 5,3 miljard, een daling van 4,7 procent. De recente update van de MacBook Pro modellen zit nog niet in deze cijfers, de verwachting is dat komend kwartaal die de verkopen voor de Mac-divisie weer omhoog zullen helpen.

Wearables

Onder de wearables vallen cde Apple Watch en de AirPods, en daar was een spectaculaire groei te zien: maar liefst 60 procent. De verkoopcijfers van de Apple Watch groeiden bijvoorbeeld met maar liefst 40 procent, omdat Apple de cijfers van de wearables verder niet uitsplitst is daar ook niet zo heel erg veel over te zeggen. Onder deze categorie vallen trouwens ook koptelefoons van Beats, zoals de Powerbeats3 en BeatsX.

Research & Development

Het budget voor R&D stijgt de afgelopen jaren steeds verder bij Apple, in de periode daarvoor gaf het bedrijf daar relatief weinig aan uit. In het afgelopen kwartaal stegen die uitgaves naar 7 procent van de omzet in dit kwartaal, waardoor ze uitkwamen op 3,7 miljard dollar. In recente kwartalen gaf Apple meestal tussen de 4 en 5 procent van de omzet uit aan R&D.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie).
geplaatst door: Robert
antw: Derde kwartaal Apple ook weer met een record afgesloten
reactie #1 geplaatst: 2 augustus 2018 - 00:04
Indrukwekkend financieel, maar wat betreft de Mac toch wel een beetje zorgelijk.

Eén opmerking: het lijkt er op dat de Services-tak in dit nieuwsbericht vergeten is.
geplaatst door: GeorgeM
antw: Derde kwartaal Apple ook weer met een record afgesloten
reactie #2 geplaatst: 2 augustus 2018 - 00:43
...wat betreft de Mac toch wel een beetje zorgelijk.

Meer bij de buren daarover >>> https://www.onemorething.nl/2018/08/mac-in-het-slop-opinie/
geplaatst door: boni