Details van HomeKit op nieuwe support-pagina
geplaatst: 4 juni 2015 - 08:52
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomeKit-icoon.jpg
Details van HomeKit op nieuwe support-pagina
Of het de bedoeling was om het zo kort voor de keynote van de WWDC, (aanstaande maandag) te publiceren is niet bekend, maar er staat inmiddels een support-pagina online waarin we kunnen lezen wat je nodig hebt om van Apple's HomeKit gebruik te kunnen maken.

De geruchten gingen al dat HomeKit één van de dingen was waar Apple mee uit ging pakken deze WWDC, en in de afgelopen dagen kwamen er ook al steeds meer aankondigingen van bedrijven naar buiten van fabrikanten die daar allemaal mee bezig zijn. Apple heeft inmiddels zelf ook een lijstje online waar we de apparaten kunnen zien die nu al met HomeKit werken, die pagina is hier te vinden.

De eerste verrassing is waarschijnlijk dat het allemaal ook werkt met een Apple TV 3, de verwachting was dat de Apple TV 4 daarvoor nodig zou zijn, en die zou mogelijk op de WWDC worden onthuld. Dat Siri toch voor HomeKit gebruik kan worden werkt dan ook niet via de Apple TV, maar met een ander iDevice, dat je dan natuurlijk wel moet hebben.

Of een accessoire inderdaad geschikt is voor Apple's HomeKit is snel te zien, net zoals bijvoorbeeld eerder voor de iPod en iPhone heeft Apple ook hiervoor een programma opgestart. En bij dat programma hoort natuurlijk ook een "World with Apple HomeKit" badge, hieronder te zien.Als je eenmaal jouw HomeKit accessoire met jouw iDevice "gepaard" (paired) hebt, dan kan je aan Siri vertellen wat er moet gebeuren. Bijvoorbeeld de lichten dimmen, of de thermostaat op een bepaalde temperatuur zetten.

Dat werkt ook als jij niet thuis bent, als je Apple TV thuis met het internet verbonden is zal die jouw commando's binnen krijgen en doorgeven. Dat werkt bij alles, behalve bij het ontsluiten van sloten.

De support-pagina lijkt lekker compleet, inclusief wat je moet doen als het niet lukt om jouw HomeKit accessoires met je iDevice te besturen, of wat je moet doen als het iDevice wat je gebruikt om jouw HomeKit accessoires te besturen wordt gestolen.

Op dit moment is het nog niet vertaald, dat komt waarschijnlijk later nog, maar voorlopig is deze support-pagina al hier te lezen.
geplaatst door: Robert