https://www.macfreak.nl/modules/news/images/CES-logo-icoon.jpg
Deze nieuwe Apple gadgets werden aangekondigd op de CES 2019
Deze week vindt de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas plaats. Hier worden door de grote tech-bedrijven jaarlijks nieuwe, spraakmakende accessoires en gadgets gelanceerd. Omdat Apple haar eigen evenementen organiseert is ze nooit overheersend aanwezig op de beurs zelf.

Wel hing er deze week een groot billboard vlakbij de CES met daarop “What happens on your iPhone, stays on your iPhone”. Ze willen duidelijk hun stempel drukken als het om privacy gaat. Daarnaast heeft Apple zeker een vinger in de pap als het gaat om wat fabrikanten van Apple accessoires presenteren. De nadruk zal dit jaar liggen op Homekit en haar mogelijkheden.


Duurzame MacBook hoezen van Incase

De combinatie van een duurzame en mooie MacBook sleeve heb ik nog weinig voorbij zien komen. Incase brengt daar verandering in met hun nieuwe ecoNEUE lijn. Het gaat om een sleeve voor alle huidige MacBook modellen en een hoesje om je accessoires in te organiseren en op te bergen.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2019/01/incase-econue-sleeves.png
Deze nieuwe Apple gadgets werden aangekondigd op de CES 2019


De hoezen zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Van elke boom die hiervoor gebruikt wordt, worden er twee geplant. De hoezen gaan tussen de 30 en 70 dollar kosten en zijn vanaf komende lente verkrijgbaar in de kleuren Black, Sahara en Stone.Griffin heeft focus op opladers

Griffin richt zich dit jaar op opladers voor de iPhone en Apple Watch. Het gaat om drie verschillende Charging Pad’s en een Power Bank. De Charging Pad voor iPhone en Apple Watch heeft qua design veel weg van Apple’s nooit uitgebrachte AirPower. De meeste modellen zullen binnenkort verkrijgbaar zijn in de winkels met een prijs vanaf 35 dollar.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2019/01/Griffin-1024x576.jpg
Deze nieuwe Apple gadgets werden aangekondigd op de CES 2019


Daarnaast kondigt Griffin een aantal nieuwe USB-C naar Lightning kabels, oplaad-stekkers en een auto oplader aan. Ook Belkin heeft een hele reeks nieuwe opladers gelanceerd.

Slimme sloten van Kwikset and Mighton

Dat Apple druk bezig is om Homekit meer op de kaart te zetten blijkt onder andere uit de aankondiging van een nieuw accessoire van Kwikset and Mighton. Zij komen in 2019 met twee verschillende HomeKit-compatible slimme sloten. Hierdoor kun je met bijvoorbeeld Siri je deur openen of op slot doen.

K&M komt met twee varianten: De Premis en Mighton’s Avia. Deze eerste is een sleutelslot met touchscreen in een strak nickel en zwart jasje. Je kunt het slimme slot toevoegen aan je HomeKit scenes. Zo kun je tegen Siri zeggen dat je thuis bent en op dat moment het slot laten openen en tegelijkertijd bijvoorbeeld de lichten aan doen of de temperatuur verhogen. Met de gratis app kun je tot 30 codes aanmaken voor verschillende gebruikers, de status zien en de activiteit bekijken. Premis zal ergens in 2019 worden gelanceerd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.dims-684x1024.jpg
Deze nieuwe Apple gadgets werden aangekondigd op de CES 2019


Het Avia meerpuntsslot (zie afbeelding) heeft een meer traditionele look en is voorzien van een knop die je in kunt drukken als je liever handmatig het slot bedient. Deze wordt rond mei 2019 op de Amerikaanse markt verwacht.

AirPlay 2 en Homekit op verschillende Smart TV’s in 2019

Er gaan al tijden geruchten dat Apple haar slag zou slaan met een nieuwe video streaming dienst. Op dit moment is het nog niet zover, maar toch lijkt het erop dat Apple hier nog steeds mee bezig is. Samsung, Vizio en LG hebben namelijk laten weten dat zij AirPlay 2 en HomeKit zullen gaan ondersteunen op de TV’s die vanaf 2019 uitkomen. Als je zo’n TV hebt, kun je dus ook zonder Apple TV streamen vanaf je iPhone of iPad. Dit is een goede basis voor Apple om later als streaming dienst content aan te gaan bieden.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2019/01/smartcast-vizio.jpg
Deze nieuwe Apple gadgets werden aangekondigd op de CES 2019


Draadloos opladen en navigeren met de Moshi SnapTo Car

Accessoire maker Moshi heeft een magnetische autohouder voor de iPhone aangekondigd. De strak vormgegeven houder is verkrijgbaar in een variant mét en zónder draadloos opladen. Je kunt de autohouder alleen gebruiken als je ook in het bezit bent van een bijpassend Moshi hoesje. Deze hoezen zijn zelf magnetisch, waardoor je geen magnetisch plaatje tussen de iPhone en de hoes hoeft te plaatsen. De SnapTo Car Mount zal in april te koop zijn voor 30 dollar (zonder opladen) en 60 dollar (met opladen).

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2019/01/Charger.jpg
Deze nieuwe Apple gadgets werden aangekondigd op de CES 2019Claire is Apple Certified Support Professional en helpt ondernemers met ondersteuning en advies op het gebied van Apple apparaten. Na vier jaar ervaring op te hebben gedaan bij iCentre Delft, startte ze in 2013 met haar eigen bedrijf: Passion Support.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Claire Passion Support