geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple5G-chip-icoon.jpg
Een 5G modem maken lijkt ook voor Apple een behoorlijke uitdaging
In de afgelopen jaren zagen we eerst dat Intel pogingen deed om de concurrentie aan te gaan met Qualcomm’s 5G modems. Maar na de deal tussen Apple en Qualcomm gooide Intel de handdoek in de ring, waarna Apple Intel’s modemdivisie overnam.

Daardoor dachten ze bij Qualcomm dat Apple in 2023 eigen modemchips zou hebben, maar dit soort modems maken was voor Intel ook niet voor niets een grote uitdaging. Als de informatie van analist Ming-Chi Kuo klopt, dan gaat het Apple toch niet lukken om al in 2023 iPhones uit te brengen met modems uit eigen huis daarin.


Het ontwikkelen van eigen modems zou kosten kunnen besparen, hoewel er nog steeds voor sommige patenten geld naar Qualcomm zou vloeien. Het doel zou vooral zijn om voor betere prestaties te zorgen, gekoppeld aan een lager energieverbruik.

Het ligt voor de hand dat de pogingen bij Apple om dit bereiken nog niet opgegeven worden, de beslissing om 1 miljard dollar te besteden aan de overname van Intel’s modemdivisie werd natuurlijk niet zomaar genomen. Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat het hier gaat om uitstel, en niet om afstel.


Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.