Een aparte versie van iOS 12.1 voor de iPhone Xr
geplaatst: 7 november 2018 - 16:45
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS12-icoon.jpg
Een aparte versie van iOS 12.1 voor de iPhone Xr
Apple heeft stilletjes de versie van iOS 12.1 voor de iPhone Xr aangepast, en dat is een versie die ook echt alleen voor de iPhone Xr bedoeld is. De eerste versie van iOS 12.1 die door Apple werd uitgebracht had als build nummer 16B93, de nieuwe versie is 16B94. 

Als je het de eerdere 16B93 van iOS 12.1 al op je iPhone Xr gezet hebt dan zal je er niets van merken, deze nieuwe versie zal niet als update verschijnen. Heb je iOS 12.1 nog niet op je iPhone Xr staan en je voert de update uit, dan zal dat automatisch versie 16B94 zijn. Wat de verschillen zijn tussen beide builds is niet bekend, waarschijnlijk gaat het om kleine bug-fixes die Apple in een latere versie van iOS 12.1 ook voor andere gebruikers van de iPhone Xr zal verwerken.


Installeren en backup

Het installeren van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Let op, we raden altijd aan om systeemupdates alleen maar te doen als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door die te verbinden met je Mac, daar iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
Een aparte versie van iOS 12.1 voor de iPhone Xr
klik op de afbeelding voor een grotere versie

Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke. Let bij het kiezen voor die laatste optie wel op dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk niet erg vaak gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als iTunes, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of iTunes-reservekopieën, en het beheren van reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iTunes-Lokale-Backup.png
Een aparte versie van iOS 12.1 voor de iPhone Xr
klik op de afbeelding voor een grotere versie


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert