Een nieuwe Thunderbolt 3 USB-C kabel in de Apple Store
geplaatst: 15 december 2017 - 11:26
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Thunderbolt_logo.png
Een nieuwe Thunderbolt 3 USB-C kabel in de Apple Store
Apple's lidmaatschap van het USB consortium heeft er onder andere voor gezorgd dat we bij USB-C niet meer hoeven te kijken naar wat de boven- en onderkant is. Want de connector is symmetrisch, net zoals bijvoorbeeld Apple's eigen Lightning-connectors.

Uit naam van datzelfde gemak heeft Apple er ook voor gekozen om USB-C te gebruiken om het signaal van het razendsnelle Thunderbolt-protocol te transporteren. Maar verwarring is er ook, zo zit er ogenschijnlijk dezelfde USB-C connector op de MacBook, maar die heeft helemaal geen Thunderbolt, daar gaat het puur en alleen om USB-C.

http://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Tunderbolt-USB-C-kabel-Apple.jpg
Een nieuwe Thunderbolt 3 USB-C kabel in de Apple Store


Het bovenstaande is waarschijnlijk ook de reden dat Apple de nieuwe kabel in de Apple Store heeft staan als "Thunderbolt 3-kabel (USB‑C)". Het gaat dus om een Thunderbolt kabel, de connector is USB-C. Deze nieuwe kabel, die hierboven ook kan zien, is 80 cm lang en kost 45,00 euro. Hij is zowel te vinden in de Nederlandse als in de Belgische Apple Store.

Als je nog verder wilt lezen over de ratjetoe die USB-C is op dit moment, dan is dit artikel van Marco Arment een aanrader.


geplaatst door: Robert
Een nieuwe Thunderbolt 3 USB-C kabel in de Apple Store
reactie #1 geplaatst: 16 december 2017 - 12:37
De iMac Pro is de reden. Deze kabel is de enige om een gebrickte iMac Pro terug recht te krijgen.

Het gaat ook met SOMMIGE combinaties van 2 andere kabels. Alleen kan je aan de buitenkant niet zien welke. En wie weet precies wat er op de verpakking stond?

Belkin heeft ook een TB3 kabel. Of die al shipt, weet ik niet. We hebben beide besteld, want we vermoeden identieke kabels.
geplaatst door: cyrano
I'd tell you a UDP joke but you might not get it.