Een roadtrip voor het nabootsen van Apple's wallpapers
geplaatst: 16 september 2019 - 17:36
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Mavericks-icoon.jpg
Een roadtrip voor het nabootsen van Apple's wallpapers
In oktober 2013 bracht Apple OS X 10.9 Mavericks uit, de eerste versie van Mac OS X met een naam ontleend aan een plek in de staat Californië. Een thema dat nog steeds wordt volgehouden, ook macOS 10.15 Catalina is weer een plek in Californië, net voor de kust van Los Angeles.

Andrew Levitt woont zelf in Califonië, en omdat hij nu al jaren tegen de mooie foto’s van Apple’s default wallpapers aankijkt besloot hij om met twee vrienden in één week al die wallpapers opnieuw vast te leggen. Dat deed hij niet alleen, maar samen met landschap-fotograaf Taylor Gray en video-maker Jacob Phillips, allerlei vrienden van hem. Het resultaat is een leuke video van 13 minuten, waarvan je hieronder mee kan genieten.


Mojave

De eerste plek die ze bezoeken is Death Valley, de heetste plek op onze planeet. Ter illustratie, dit is een plek waar automobilisten gewaarschuwd worden in noodgevallen het koelwater van auto niet op te drinken, suggererend dat dit in het verleden al eens gebeurd is. Dat was ook meteen de moeilijkste plek, want Apple vermeldt natuurlijk niet welke zandduin ze in de Mojave woestijn gebruikt hebben als onderwerp van de standaard-wallpaper in macOS 10.14.

De plek werd wel gevonden, maar het blijkt bijna onmogelijk om die zandduin op de foto te krijgen met de twee bergruggen erachter zoals in de foto van Apple. Waardoor ze denken dat die van Apple eerst een bezoekje aan Photoshop heeft gebracht.

Sierra en High Sierra

De tweede foto is die van High Sierra, en die blijkt relatief makkelijk. Tenminste, de plek en de hoek, het licht op de foto van Apple is velen malen mooier. Maar als je daarop gaat wachten dan kan dat natuurlijk heel erg lang duren. Ook het jaargetijde klopt niet, waardoor het resultaat wel een beetje tegenvalt.

Daarna de foto van Sierra, die heeft in hun versie een eigen charme, maar ook in dit geval gaat het weer om een compleet ander jaargetijde.

El Capitan en Yosemite

Daarna op weg naar Yosemite voor de titaan El Capitan. Hierbij lijkt het resultaat veel meer op dat van Apple. Daarna komt in hetzelfde park ook Half Dome aan de beurt, de default wallpaper van Yosemite. En daarbij blijkt dat de fotograaf van het origineel beeld het zichzelf niet makkelijk heeft gemaakt, in tegendeel.

De ontbrekende wallpaper

ALs je goed hebt opgelet dan heb je gezien dat er één wallpaper ontbreekt, de enorme groen-blauwe golf van Mavericks, een legendarische plek voor golfsurfers. Waarschijnlijk dat ze het toen wel geloofden, daarvoor moet je niet alleen goed licht hebben, ook de golven moeten op dat moment hoog genoeg zijn. En dat is natuurlijk niet altijd het geval.Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
antw: Een roadtrip voor het nabootsen van Apple's wallpapers
reactie #1 geplaatst: 17 september 2019 - 08:14
I have to admit that I really enjoyed watching the video! It brought up some good memories and a longing for a (new) road trip to the United States of America. So thanks for sharing the inspiring video! 

:thumbs-up:
geplaatst door: doctor_apple
antw: Een roadtrip voor het nabootsen van Apple's wallpapers
reactie #2 geplaatst: 17 september 2019 - 17:19
Leuke video. Vraag me hierdoor wel af of Apple voor deze foto's er fotograven erop heeft uitgestuurd, of dat ze bestaand werk (exclusief) hebben aangekocht.
geplaatst door: anraadts