geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch4-icoon.jpg
Eerste leven mogelijk gered door Apple Watch 4 in Europa
Er zijn al vaak voorbeelden voorbij gekomen waar een Apple Watch levens red, doordat er problemen werden gesignaleerd waar de drager helemaal geen weet van had. Nu het bij ons ook mogelijk is om hartfilmpjes te maken met een Apple Watch 4 even aandacht voor een voorbeeld bij ons in de buurt.

Daarvoor was maar één week nodig, een lezer van de krant Frankfurter Algemeine heeft een mail gestuurd naar Dr. Michael Spehr. Die is economieredacteur bij die krant, met een nadruk op techniek. In zijn tweet hieronder kan je het verhaal lezen, dat is niet alleen kort maar krachtig, maar laat vooral nog eens overduidelijk zien hoe een Apple Watch levens kan redden. Ben je het Duits niet machtig, onder de tweet vind je de vrije vertaling.

Invalid Tweet ID
Hieronder de vrije vertaling, waarbij ECG staat voor elektrocardiogram, wat in de volksmond vaak een hartfilmpje genoemd wordt.

Citaat
Een korte opmerking over de ECG-functie: ik dacht eerst dat dat alleen iets was voor hypochonders … maar, ok, nadat het bij ons ook mogelijk was probeerde ik het maar eens uit, gewoon voor de lol! Oha … het horloge zegt boezemfibrillatie. Grappig, tot nu toe nog nooit iets van gemerkt, ook bevriende artsen zeggen: maak je geen zorgen, waarschijnlijk een meetfout! Maar toch maar bij de huisarts langsgegaan, en een 12-kanaals ECG laten maken, de arts schudt bedachtzaam zijn hoofd en zegt: “het horloge heeft gelijk!” en nu het hele programma … Beta Blokkers etc. Ja, het klopt, waarschijnlijk heeft dit horloge eraan bijgedragen dat mijn leven verlengt zal worden. Daardoor bekijk is de discussie hieromheen nu wel met andere ogen!

Hoe je zelf een hartfilmpje kan maken

Heb je zelf een Apple Watch 4, een hartfilmpje daarmee maken is kinderlijk eenvoudig, precies zoals we van Apple verwachten. Mocht je nog niet weten hoe je dat moet doen, op deze pagina vind je een heldere uitleg hoe je dit kan doen.

Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Flix
Boezemfibrilleren of atriumfibrilleren is niet direct levensbedreigend, dus in die zin valt het 'geredde leven' nog wel mee.
Uiteraard is het evengoed zeer voordelig als je in een vroeg stadium een hart-probleem aanpakt, want het kan bv igv een bijkomend issue wel een dodelijke event worden.
geplaatst door: Alvinus
De iPhone kan ook wel iets, dat heet Cardiio (met twee i's). Je legt je vinger op de camera, het licht gaat aan en je krijgt een Beats Per Minute plus een sinusgolf. Ik heb er veel nut van om af en toe te checken of mijn gevoel dat de boel weer eens uit het ritme loopt, klopt.
Boezemfibrilleren is op zich wel onschuldig, alleen loop je een risico op bloedstolsels wanneer het bloed tijdelijk even stilstaat in je hart. Kan ook 's nachts gebeuren in je slaap, waar je niks van merkt. Zo'n stolsel wil je niet in je been, long of hoofd.
geplaatst door: anraadts
Zo'n stolsel wil je niet in je been, long of hoofd.

Vooral dat laatste niet.

Ben zelf geen fan van apps als Cardiio, die komen akelig veel van je weten terwijl je niet weet of de data verhandeld wordt. Maar ik heb dan ook een Apple Watch.  :wink: