https://www.macfreak.nl/modules/news/images/EpicGamesStore-icoon.jpg
Epic Game Store gaat concurreren met Steam en de Mac App Store
Hoewel de Mac nooit echt hét platform voor gaming is geweest zijn er toch nog wel aardig wat mensen te vinden die hun Mac wel daarvoor gebruiken. Die vonden hun games waarschijnlijk in Valve's Steam en de Mac App Store, daar komt nu binnenkort een nieuwe optie bij.

Want Epic Games, de makers van onder andere de succesvolle games Fortnite en Gears of War, zal binnenkort de Epic Game Store gaan lanceren. Deze Store zal, net zoals Valve’s Steam Store, voor zowel Mac als PC zijn. Daarbij heeft Epic het voordeel dat steeds meer ontwikkelaars hun Unreal Engine gebruiken, waardoor er al een relatie is, al is het alleen maar omdat voor het gebruik van die Engine betaald moet worden.


Dat is in de regel 5 procent, maar met grotere productiehuizen wordt daar ook wel van afgeweken. Dan wordt er vooraf een bepaald bedrag betaald, waarna er dan minder voor de rechten van het gebruik betaald hoeft te worden. Grote productiehuizen die op dit moment al de Unreal Engine gebruiken zijn bijvoorbeeld EA, Sony Interactive, Microsoft Studios, Activision en Nintendo.

Als de games die gebruik maken van de Unreal Engine straks in de Epic Game Store aangeboden worden dan hoeft daar helemaal niet voor de rechten van het gebruik betaald te worden. Wat betekent dat Valve waarschijnlijk de kosten voor het publiceren van titels in de Steam Store zal moeten verlagen, of op een andere manier aantrekkelijk moet proberen te blijven.

Waarschijnlijk gaat dit ook betekenen dat de Unity Engine het moeilijker gaat krijgen, de kans lijkt groot dat veel ontwikkelaars over zullen stappen naar de Unreal Engine.

Maar voorlopig is Valve’s Steam Store in ieder geval nog de bovenliggende partij, en moet het de Epic Game Store lukken om een groep aan zich te binden die groot genoeg is.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert