Face ID gepasseerd, maar met heel erg veel moeite
geplaatst: 13 november 2017 - 12:34
Apple heeft ervoor gekozen om Face ID in de nieuwe iPhone X te gebruiken om een aantal redenen. Bijvoorbeeld dat het in de praktijk sneller werkt, het bij meer mensen werkt en dat het nog veiliger is dan de voorganger, Touch ID.

Daarbij zijn er andere voordelen, bijvoorbeeld de mogelijkheden die Face ID schept doordat software het gescande 3D model van ons gezicht ook kan gebruiken. Apple zelf heeft inmiddels een uitstekende demonstratie daarvan gegeven in de Clips 2.0 update, de komende tijd gaan we natuurlijk veel meer apps zien die hier gebruik van maken.Maar hoe veilig is Face ID, is het mogelijk om dat te passeren met een masker? Apple vertelde tijdens de presentatie van het nieuwe vlaggenschip dat ze met masker-makers in Hollywood gewerkt hebben om er zeker van te zijn dat dit niet kan. Maar in de video hierboven zie je dat het toch mogelijk is.

Maar dat betekent niet dat het makkelijk is, om dit voor elkaar te krijgen werd er een 3D model van het gezicht gemaakt, met daarop geprinte foto's geplakt en een siliconen neus. Met andere woorden, alleen een risico als mensen wel héél erg graag in jouw iPhone willen, goede foto's van jouw ogen hebben èn een afgietsel van jouw gezicht.De conclusie dat Face ID een stuk veiliger is dan Touch ID lijkt dan ook gerechtvaardigd. En Touch ID was tot nu toe de veiligste biometrische beveiliging op een smartphone. Bijvoorbeeld een stuk veiliger dan de beveiliging met je gezicht op een Samsung S8, om daar voorbij te komen heb je alleen een foto nodig.


Update: er kwam kritiek op de video hierboven omdat niet het hele proces te zien was. Daarom is er inmiddels een nieuwe gemaakt, waar we het hele proces kunnen zien, waarbij duidelijk wordt dat de optie 'attention detection' (die Face ID veiliger moet maken) aanstaat.

Voor de Vietnamese onderzoekers is dit voldoende om Face ID af te raden voor serieus gebruik. Wij vragen ons nog steeds af hoe makkelijk je alle ingrediënten die ze hier gebruiken bij elkaar kan krijgen. Je zal aardig wat foto's van iemand moeten hebben voordat je een accuraat 3D model van hun gezicht kan maken, en Face ID geeft je maar vijf pogingen.Bij het uitkomen van Touch ID was er vergelijkbare kritiek, en de manieren om het te passeren waren toen simpeler. Maar in de periode daarna bleek het in de parktijk toch niet makkelijk om er voorbij te komen, terwijl Apple het nog sneller en accurater maakte. De verwachting is dat we het laatste ook bij Face ID zullen zien.


met dank aan forumlid 'Spooter', die dit nieuws als eerste op ons forum meldde


geplaatst door: Robert
Face ID gepasseerd, maar met heel erg veel moeite
reactie #1 geplaatst: 13 november 2017 - 14:17
Als Beethoven een iPhone X had gebruikt had het misschien wel makkelijk geweest om te kijken wat hij ge-appt had over zijn laatste composities:

Klik

 :tounge:
geplaatst door: Spooter
Face ID gepasseerd, maar met heel erg veel moeite
reactie #2 geplaatst: 28 november 2017 - 11:32
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: De Redactie
Face ID gepasseerd, maar met heel erg veel moeite
reactie #3 geplaatst: 21 december 2017 - 13:56
Microsoft is makkelijker voor de gek te houden:
Duitse onderzoekers foppen gezichtsherkenning Windows met nabij-infraroodfoto

Maar ook hier zijn ze al bezig het gat te dichten...
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!