Face ID het veiligst als eerste scan in daglicht gebeurt
geplaatst: 15 november 2017 - 13:23
Bij het lanceren van Face ID gaf Apple ons daar veel informatie over, bijvoorbeeld op deze support-pagina. Daar lezen we dat de kans dat een willekeurige persoon jouw iPhone X kan ontgrendelen met Face ID ongeveer 1 op 1.000.000 is (voor Touch ID is dat 1 op 50.000).

Maar in hetzelfde artikel lezen we ook dat de statische waarschijnlijkheid anders is voor tweelingen, broers en zussen die op jou lijken en voor kinderen jonger dan 13 jaar. Bij de laatste groep is de reden dat onderscheidende gezichtskenmerken mogelijk nog niet volledig ontwikkeld zijn. Maar de waarschuwing zou ook moeten gelden voor ouders en kinderen, zoals je in de video hieronder kan zien.De reden is waarschijnlijk dat de originele Face ID scan van de moeder 's avonds was gedaan, met alleen lampen als verlichting. Toen zij een nieuwe scan van haar gezicht maakte in daglicht kon haar zoon haar iPhone X niet meer ontgrendelen, na nog een keer een scan in lamplicht te hebben gemaakt ontgrendelde Face ID haar iPhone X weer als haar zoon er naar keek.

De tip die we hieruit kunnen destilleren is dat het verstandig is om Face ID jouw gezicht te laten scannen terwijl er ruim voldoende licht aanwezig is. Mocht jouw eerste scan in een relatief donkere omgeving gemaakt zijn, dan kan je natuurlijk altijd een nieuwe scan in daglicht maken.

Niet erg onlogisch, als er meer licht voorhanden is zal Face ID natuurlijk ook meer details kunnen oppikken, waardoor het lastiger zal worden voor een ander om jouw iPhone X met zijn of haar gezicht te ontgrendelen.met dank aan forumlid 'Spooter', die als eerste dit nieuws op ons forum meldde


geplaatst door: Robert
Face ID het veiligst als eerste scan in daglicht gebeurt
reactie #1 geplaatst: 15 november 2017 - 13:37
Er komen steeds meer van dit soort video's; met een masker, twee broers, moeder en zoon.

Het wachten is op de video waarin een baardmans zijn iPhone X door zijn hond laat ontgrendelen!  :biggrin:
geplaatst door: puk
Face ID het veiligst als eerste scan in daglicht gebeurt
reactie #2 geplaatst: 15 november 2017 - 14:42
Apple krijgt nu heel erg veel (anonieme) data hiervan binnen, de kans dat Face ID de komende tijd nog verder gaat verbeteren lijkt me dan ook groot.

Hetzelfde zagen we ook met Touch ID, dat werd ook steeds beter.
geplaatst door: GeorgeM
Face ID het veiligst als eerste scan in daglicht gebeurt
reactie #3 geplaatst: 15 november 2017 - 14:58
Nu is het wachten op een persoon die zijn iPhone X kan laten unlocken door het achterwerk van een willekeurige persoon.
:cool:

Persoonlijk denk ik dat FaceID de komende tijd door Apple gefinetuned gaat worden en dat deze "problemen" steeds minder voor zullen komen.
geplaatst door: Paul Sondervan
Sondervan Automatisering
MacBook Pro Retina 15" (Late 2013), Mac mini (2012), Mac Pro (2008), iPhone 5s
Face ID het veiligst als eerste scan in daglicht gebeurt
reactie #4 geplaatst: 15 november 2017 - 14:58
Apple heeft van in 't begin gezegd dat Face-ID niet werkt voor kinderen. Die lijken teveel op mekaar.

Het werkt ook niet voor honden, zag ik op de kijkbuis.

Geen enkel biometrisch systeem is echt waterdicht. We zijn met zovelen dat we al lang niet meer uniek zijn. Ook identiek DNA is ondertussen voorgekomen. Die kans is ongelooflijk klein.

En als 't over moeder en zoon gaat, is DNA verantwoordelijk. De moeder heeft trouwens vlak na de bevalling, meer dan 1 setje DNA. Sommige moeders hebben dat jaren later nog.

De volgende versie heeft misschien wel DNA detectie. Apple werkt er in ieder geval aan.

En dit systeem is in ieder geval een stuk beter dan vingerafdrukken. Die zijn kinderlijk simpel na te maken, zoals de CCC in Duitsland gedemonstreerd heeft.
geplaatst door: cyrano

geblokkeerd

I'd tell you a UDP joke but you might not get it.