https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Facebook, Google en WhatsApp gaan data beter versleutelen
Zelfs als je er voor bent dat de FBI een achterdeur moet krijgen naar onze data, dan is het nog nauwelijks te begrijpen waarom deze federale dienst een zaak tegen Apple begonnen is. Want één ding is zeker: door het zo op de spits te drijven raken veel meer mensen er pas echt van doordrongen hoe belangrijk het versleutelen van data eigenlijk is.

De reactie is nu al te zien, want in The Guardian kunnen we nu lezen dat zowel Facebook, Google als WhatsApp allemaal de versleuteling van hun software nog verder willen gaan verbeteren.

Want voor iedereen die zijn of haar privacy als een groot goed ziet komt Apple nu als de kampioen daarin naar voren, en dat kunnen de anderen natuurlijk niet over hun kant laten gaan. Zo zullen zowel Facebook als WhatsApp nu ook de bel-opties via hun apps gaan versleutelen, wordt het dus voor de autoriteiten weer een stuk moeilijker om daarbij mee te luisteren en worden die apps interessanter voor mensen die graag dingen privé houden.

Het zijn trouwens niet alleen deze grote drie, andere voorbeelden zijn Snapchat en Twitter, die inmiddels ook versleuteling zien als een manier om hun product aan de man en vrouw te brengen.

Als Facebook, Google en WhatsApp verbeterde privacy door versleuteling beloven mag daarbij trouwens wel een kanttekening geplaatst worden.

Want Facebook en Google (WhatsApp is van Facebook) hebben als verdienmodel het vergaren van zoveel mogelijk informatie over ons. Dus misschien dat betere versleuteling bij hen een betere bescherming tegen overheden kan betekenen, het ligt voor de hand dat het profileren van de gebruikers er niet minder door wordt.
geplaatst door: Robert
Facebook, Google en WhatsApp gaan data beter versleutelen
reactie #1 geplaatst: 15 maart 2016 - 14:49
Dus misschien dat betere versleuteling bij heb een betere bescherming tegen overheen kan betekenen

Moeilijke zin. Ik denk dat je moet stellen dat de lijn wel wordt beschermd, maar dat dat niet betekent dat FaceBook/Google niet mee kunnen kijken op hun servers. Daar hebben ze alleen last van bij het 'minen' van je gegevens.

En dus betekent dat dat de FBI etc. daar ook prima mee kan kijken. Als ik het goed begrijp had de FBI dat bij de huidige zaak ook gekund als ze het wachtwoord niet hadden laten wijzigen.
geplaatst door: A Henket