FileMaker 14 brengt veel vernieuwingen
geplaatst: 13 mei 2015 - 11:09
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FileMakerLogoBlauw-icoon.jpg
FileMaker 14 brengt veel vernieuwingen
FileMaker heeft gisteren een nieuwe versie van hun database programma uitgebracht, en in deze nieuwe versie zitten veel nieuwe dingen en verbeteringen terwijl de snelheid toegenomen is. Die extra snelheid zien we vooral bij FileMaker WebDirect, die opent de meeste lay-outs die geoptimaliseerd zijn voor het web nu tot 25% sneller op desktopcomputers en tablets.

De verbeteringen zijn dat de splinternieuwe Scriptwerkruimte ervoor zorgt dat je meer kan automatiseren in minder tijd en met FileMaker WebDirect beheer en deel je nu ook je FileMaker data makkelijk in mobiele browsers. Verder is er nieuw ontwerpgereedschap waarmee je krachtige en gebruiksvriendelijke oplossingen kunt maken, die naadloos werken op een iPad, iPhone, Windows, Mac en het web.

Houd je van een startpaneel om alle FileMaker opties op te starten, dan is FileMaker 14 ook van de partij. FileMaker 14 komt met 29 vooraf ontworpen pictogrammen, maar je kan ook eigen pictogrammen gebruiken.

Verder is FileMaker Go 14 nu helemaal aangepast aan iOS 8, en dus kan je bijvoorbeeld ook makkelijk de gebruikersinterface verbergen waardoor je jouw data schermvullend kan laten zien. Verder is er de mogelijkheid om specifieke lay-outs met een staande of liggende weergave te maken, en kan je jouw lay-out ook vergrendelen.

Daarbij kan je ook makkelijk containervelden aanmaken waarin je audio of video af laat spelen, met als extra nu de mogelijkheid om met scripts het begin- en eindpunt van een video- of audio-opname automatisch in te stellen.

Als laatste maakt FileMaker Pro nu ook, net zoals FileMaker Go, automatisch weer verbinding met de server als de verbinding verbroken is. Op het gebied van de verbindingen zien we nu dat FileMaker Server 14 betere wachtwoordcontroles heeft en vooral voor zakelijke klanten is de mogelijkheid van een stand-by-server interessant.

Hieronder het promofilmpje van FileMaker zelf, in een kleine drie minuten kan je daarin in vogelvlucht zien wat er allemaal mogelijk is in FileMaker. Wil je echt alls weten wat er nieuw is dan moet je in de video hieronder zijn, daar praten Matt Petrowsky en Tim Dietrich je in een klein uur helemaal bij over deze nieuwe versie.

Meer demofilmpjes zijn te vinden op deze pagina van FileMaker zelf, en een overzicht van het programma in tekst en afbeeldingen is hier te vinden. Op die laatste pagina vind je rechtsboven ook de opties om het programma te proberen of het meteen te kopen. FileMaker Pro 14 kost € 422,29 incl. B.T.W. en voor FileMaker Pro 14 Advanced moet je € 664,29 incl. B.T.W. neertellen.

Er is ook een optie om een abonnement te nemen, dan kost FileMaker Pro 14 € 9,50 per maand en FileMaker Pro 14 Advanced € 14,00.

Meer informatie over FileMaker Server, inclusief de prijs en de link om het uit te proberen en/of te kopen is te vinden op deze pagina.
geplaatst door: Robert