https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXrBlauw-icoon.jpg
Fortnite op de Apple’s iPhone Xr versus Samsung’s Note 9
Met iedere generatie iPhones die uitkomt worden de mogelijkheden voor gaming steeds serieuzer. De processors kunnen inmiddels met gemak 60 frames per seconde (fps) aan, waardoor games lekker soepel draaien en je steeds minder merkt dat je op een mobiel device aan het gamen bent.

De game Fortnite maakt daar nu al gebruik van, in de meest recente update daarvan kan je op een iPhone Xs, Xs Max en Xr in de instellingen kiezen voor 60 fps. Extra belangrijk in een game dat zo snel gaat is dat er geen frames verloren gaan (‘dropped frames’), in dit geval is dat al snel het verschil tussen succes en opnieuw moeten beginnen. En dat blijkt allemaal heel erg soepel te werken, de iPhone Xr heeft zelfs met 60 fps helemaal geen last van dropped frames.


Opvallend is wel dat het scherm van de iPhone Xr af en toe vanzelf minder helder wordt. De reden hiervoor is niet duidelijk, het zou kunnen gaan om automatisch proberen aanpassen aan het omgevingslicht, maar het is ook mogelijk dat het gaat om het tegengaan van teveel warmteontwikkeling of de processor ontzien.

Opvallend is vooral dat de de duurdere Note 9 last heeft van heel erg veel dropped frames , terwijl Fortnite daarop alleen maar op 30 fps gespeeld kan worden. Met maar de helft van het aantal frames dat afgespeeld wordt zou de Note 9 het dus makkelijk moeten hebben, maar dat blijkt dus niet het geval. Het lijkt er op dat de dropped frames te maken hebben met de slechte optimalisatie van Android hiervoor, als dat de reden is dan zou zelfs een snellere processor of meer RAM geen oplossing zijn.

Conclusie

Apple’s A12 Bionic processor laat onder grote belasting zien dat het inderdaad het powerhouse is dat Apple tijdens de presenties claimt. Als er meer games gaan komen die hier gebruik van maken dan is er de potentie voor serieus gamen. Op een iPad is er jammer genoeg geen ondersteuning voor 60 fps, en omdat die veel minder voor gaming gebruikt worden lijkt het er ook niet op dat die ondersteuning er aan komt.

De Note 9 stelt teleur, en als Android niet beter voor gaming wordt geoptimaliseerd dan ziet het er ook niet best uit voor de opvolgers daarvan, zoals de Galaxy S10.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert