https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Foxconn zegt genoeg iPhones buiten China te kunnen maken
Terwijl de handelsoorlog tussen de VS en China eerder lijkt te intensiveren in plaats van voor een oplossing van het conflict te zorgen, vragen veel mensen zich af wat voor effect dat zal hebben op Apple. Betekent dit bijvoorbeeld dat de prijzen van iPhones in de VS zullen gaan stijgen?

Young Liu denkt van niet, volgens hem ligt 25 procent van Foxconn’s productie-capaciteit buiten China, wat door het bedrijf gebruikt zou kunnen worden om eventuele invoertarieven te vermijden. Volgens hem zou dit voldoende zijn om aan Apple’s vraag te voldoen. Verdere details ontbreken, maar het is bekend dat Foxconn onder andere ook grote vestigingen heeft in Brazilië, Mexico en India, terwijl er ook nog een aantal minder grote zijn in bijvoorbeeld Hongarije, Maleisië, Slowakije, Tsjechië en Turkije.


Als we het toch hebben over vestigingen van Foxconn, in de VS ligt dat bedrijf daarover al een tijd onder vuur. Het heeft een subsidie van de staat Wisconsin geaccepteerd van maar liefst 4,5 miljard dollar, maar daar staat tot nu toe nog niets tegenover.

Voor dat geld zou er een vestiging komen met 13.000 (zwaar gesubsidieerde) arbeidsplaatsen, op het moment zijn de plannen om eind 2020 daar 2.000 mensen aan het werk te hebben.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 80.000 bezoekers, die hier gemiddeld bijna 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Foxconn zegt genoeg iPhones buiten China te kunnen maken
reactie #1 geplaatst: 12 juni 2019 - 15:34
Als dat klopt van die subsidie is het ruim 346 duizend dollar per baan.

Was het niet de president himself die deze deal geïnitieerd heeft?
Dat staat me bij. In het eerste jaar van zijn presidentschap, voordat die handelsoorlog echt uitbrak.

Ik vraag me trouwens af of Foxconn dat geld ook al ergens op zijn rekening heeft gestort gekregen. Denk het eerlijk gezegd niet.
geplaatst door: ouwemac
Swasdii Khrab Khun
สวัสคี ครับ คุณ