https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Foxconn-Logo.jpg
Foxconn’s Terry Gou wil president van Taiwan worden
Terry Gou startte het bedrijf Hon Hai in 1974 in Taiwan met 7.500 dollar en tien bejaarde werknemers met het maken van plastic onderdelen voor televisies. Zes jaar later ging het bedrijf joysticks voor Atari maken, en trok hij door de VS op zoek naar klanten, het begin van een enorme groei van dit bedrijf.

Maar aan alles komt een eind, eerder deze week kondigde Terry Gou aan dat hij stopt als CEO van Hon Hai/Foxconn om plaats te maken voor jonger talent. Inmiddels blijkt dat het Terry Gou om meer ging dan plaats maken voor de nieuwe generatie: hij wil graag president worden van Taiwan. De aankondiging van zijn kandidatuur zorgde alvast voor een stevige stijging van Foxconn's aandelen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.TerryGouSpeech.jpg
Foxconn’s Terry Gou wil president van Taiwan worden


China ziet Taiwan nog altijd als een onderdeel van dat land, een afvallige provincie. De afgelopen tijd houdt China regelmatig militaire oefeningen rond het eiland, recent nog met bommenwerpers en fregatten. Terry Gou wordt gezien als een voorstander van aansluiting bij China, iets waar de bevolking van Taiwan op zijn minst verdeeld over is.

Apple

Mocht Terry Gou inderdaad kandidaat worden èn de president verkiezingen winnen dan zou dat ook een effect kunnen hebben op Apple. Niet alleen is Apple de grootste klant van Foxconn, de leverancier van Apple’s A-processors, TSMC, zit ook in Taiwan.

Maar tot nu toe lijkt het er op dat Apple vooral de richtlijnen van China volgt, zo laten iPhones, iPads en Macs die in China verkocht worden standaard de Taiwanese vlag niet als optie zien, wat wel het geval is als je die in een ander land aanschaft.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert