https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPad-9,7-inch-2018-icoon.jpg
Gaat Apple goedkope 10,2 en 10,5-inch iPads uitbrengen?
Veel van de voorspellingen die je hier voorbij ziet komen zijn  afkomstig van Ming-Chi Kuo, de analist van TF International Securities met zo’n goed werkende kristallen bol. Maar er zijn nog een paar bronnen die tot nu toe betrouwbaar zijn gebleken, en daar zit “CoinX” ook bij.

Deze anonieme bron was bijvoorbeeld degene die voorspelde dat de iPad Pro modellen die Apple een half jaar geleden uitbracht 5,9 millimeter dik zouden worden. En hij was ook de degene die als eerste correct voorspelde dat de iPhones die in 2018 uit werden gebracht iPhone Xs, Xs Max en Xr zouden gaan heten. Kortom, door de staat van dienst is het een bron waarvan het de moeite lijkt om er aandacht te besteden als die wat te melden heeft.


Als het klopt wat hij hierboven in zijn tweet schrijft dan zou het bij de komende ‘refresh’ van de iPad helemaal niet alleen maar om een nieuwe processor gaan, maar zou die aan de buitenkant ook veranderen. Want het huidige model heeft een scherm van 9,7-inch, als dat 10.2-inch gaat worden dan zou dat zeker een behoorlijke verandering betekenen.

Maar nog vreemder is zijn tweede voorspelling. Want waarom zou Apple twee ‘gewone’ iPads uit willen gaan brengen waarvan de schermgroottes zo dicht bij elkaar liggen? Gaat het misschien om een model tussen de goedkoopste iPad en de Pro-modellen? En waarom zouden die twee iPads op verschillende momenten uitgebracht worden? Misschien om tegen te gaan dat ze teveel met elkaar concurreren?

Kortom, een interessante tweet, die vooral meer vragen oproept…Maandelijks trekt MacFreak bijna 70.000 bezoekers, die hier gemiddeld 5 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; alle mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Gaat Apple goedkope 10,2 en 10,5-inch iPads uitbrengen?
reactie #1 geplaatst: 16 maart 2019 - 11:07
Vreemd gerucht, als het niet van CoinX kwam dan had ik beslist niet serieus genomen.

Stel dat Apple dit inderdaad uit gaat brengen, dan concurreren de goedkopere iPads wel steeds meer met beide iPad Pro modellen. Maar misschien dat Apple dat juist graag wil?
geplaatst door: GeorgeM
antw: Gaat Apple goedkope 10,2 en 10,5-inch iPads uitbrengen?
reactie #2 geplaatst: 16 maart 2019 - 11:19
Als er kannibalisatie is, dan is interne kannibalisatie beter dan externe...
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: Gaat Apple goedkope 10,2 en 10,5-inch iPads uitbrengen?
reactie #3 geplaatst: 17 maart 2019 - 19:46
Dat eerste getal behoort 8,2-inch te zijn. Ofwel de iPad mini. Uiteraard vervalt het volgnummer.
geplaatst door: Jurriaan
5s iOS 12 | Air2 iPadOS | iMac ‘08