Gaat Apple’s Berichten-app op de schop?
geplaatst: 10 maart 2020 - 17:37
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Messages-icoon.jpg
Gaat Apple’s Berichten-app op de schop?
In juni vorig jaar was in een tweet van ontwikkelaar en speurneus Steve Troughton-Smith al te zien dat er in macOS 10.15 Catalina code zit van een Catalyst-versie. Als die inderdaad gebruikt zou gaan worden dan zouden de versies voor macOS en iOS dus praktisch gelijkgeschakeld zijn.

Maar Apple zou veel meer van plan zijn met de Berichten-app. Zo zou er ondersteuning in gaan komen voor het sturen van een bericht aan bijvoorbeeld @Jan of @Janette. Bij het typen van het @-teken zou de adreslijst automatisch naar boven komen. Met andere woorden, functionaliteit die nu al in bijvoorbeeld Slack of WhatsApp zit. Vooral handig in groep-apps, als je een berichtje aan iemand die zich ook daarin bevindt wil sturen. Daaraan zou dan ook de mogelijkheid gekoppeld worden om geen notificaties meer te ontvangen, behalve als er iets speciaal aan jou gericht wordt.
Daarbij zou Apple ook bezig zijn met het testen van de mogelijkheid om al verzonden berichten alsnog in te trekken. Er zou dan bij zowel de verzender als ontvanger een boodschapje te zien zijn om aan te geven dat dit gebeurd is. Als deze functie wordt toegevoegd: het is nu nog niet duidelijk hoeveel tijd je zou hebben om een verzonden bericht weer in te trekken.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS13MessagesGroupChat.jpg
Gaat Apple’s Berichten-app op de schop?


Ook zou de indicatie dat een ander aan het typen in de groeps-chats ook toegevoegd worden, die is nu alleen te zien als je met één persoon aan het chatten bent in de Berichten-app. Meer over groep-chats in de Berichten-app kan je vinden op deze pagina.

Komt dit allemaal al in iOS 14?

Bij MacRumors zijn ze zeker van hun bron, en daarom ook zeker dat hieraan bij Apple gewerkt wordt. Maar minder duidelijk is wanneer dit alles in de Berichten-app zal verschijnen. Het is mogelijk dat dit allemaal nog niet bij het verschijnen in iOS 14 zal zitten, als dat het geval is dan zullen deze mogelijkheden pas op een later moment in de Berichten-app verschijnen. #iOS #Berichten #Messages #macOS #Catalyst
geplaatst door: Robert
antw: Gaat Apple’s Berichten-app op de schop?
reactie #1 geplaatst: 11 maart 2020 - 15:31
Eén ding dat ik me hierbij afvraag: als Messages een Catalyst-app wordt, verdwijnt dan de mogelijkheid om het scherm van een andere Mac-gebruiker over te nemen?

Want dat is een functie die ik vaak gebruik om mensen op afstand te kunnen helpen.
geplaatst door: anraadts