https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SecurityApple-icoon.jpg
Gat in ‘Log in met Apple’ gedicht, ontdekker krijgt 100.000 dollar
Toen Apple tijdens de WWDC-keynote vorig jaar juni voor het eerst Log in met Apple presenteerde waren de reacties erg enthousiast. Logisch, het is een uitstekende oplossing waarmee je snel ergens kan inloggen, zonder dat je via bijvoorbeeld Facebook meteen een groot gedeelte van je privacy opgeeft.

Maar wat niemand wist is dat er een zero-day beveiligingsgat in zat, wat in april werd ontdekt door Bhavuk Jain. Hij heeft dat keurig bij Apple gemeld, en inmiddels kunnen we op deze pagina lezen hoe het in elkaar stak. En daar meldt hij ook zelf dat hij door deze ontdekking niet bepaald armer is geworden: via het Apple Security Bounty-programma kreeg hij maar liefst 100.000 dollar uitbetaald.


Er is soms kritiek te horen dat Apple’s beloningen niet hoog genoeg zouden zijn, voor Bhavuk Jain was dat gelukkig wel het geval.

In de video hierboven kan je al zien hoe Log in met Apple (Sign in with Apple) werkt. Wil je er meer over lezen, op deze pagina van Apple Support kan je alle details hierover vinden.


geplaatst door: Robert