Gebruik jouw MacBook langer met Turbo Boost Switcher
geplaatst: 15 januari 2020 - 14:08
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TurboBoostSwitcher-icoon.jpg
Gebruik jouw MacBook langer met Turbo Boost Switcher
De Intel processors die Apple al jaren in alle MacBook modellen gebruikt hebben allemaal een Turbo Boost, een modus waarbij de processor het maximaal haalbare eruit perst. Maar daar kunnen ook nadelen aan zitten, zo kan je MacBook een stuk heter worden, en zal de batterij ook eerder leeg zijn.

Ben je onderweg en heb je geen topprestaties nodig, dan kan de app Turbo Boost Switcher een uitkomst zijn. Zoals die naam al zegt kan je hiermee de Turbo Boost van je Mac helemaal uitzetten, waardoor de batterij het langer zou volhouden. Hoeveel exact is nooit te zeggen, maar veel gebruikers zeggen een toename van tussen de 25 en 30 procent te zien, zodat ze langer door kunnen werken. In sommige gevallen kan het voordeel nog verder oplopen, het kan zelfs een toename van 50 procent betekenen.
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.TurboBoostSwitcherTempAndFanCharting.png
Gebruik jouw MacBook langer met Turbo Boost Switcher

Er bestaan twee versies, naast de gratis Turbo Boost Switcher is er ook de Turbo Boost Switcher Pro, die $ 9,95 kost. Op deze pagina vind je de links naar bieden en ook alle mogelijkheden van deze app. In die lijst kan je ook zien dat er negen functies extra te vinden zijn in de Pro-versie, die is sowieso aan te raden om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van dit prima idee blijft doorgaan.

Ontwikkelaar Marco Arment pleit er in een blog-post voor dat Apple dit in macOS inbouwt. Naast de al duidelijke voordelen is één van zijn argumenten dat er in iOS al een tijd (sinds iOS 9) een Energiebesparingmodus is ingebouwd. Die is te vinden in Instellingen → Batterij, de optie om die aan te zetten komt ook voorbij als je batterij nog 20 of 10 procent van het vermogen over heeft. #TurboBoostSwitcher #MacBook #MacBookAir #MacBookPro
geplaatst door: Robert
antw: Gebruik jouw MacBook langer met Turbo Boost Switcher
reactie #1 geplaatst: 15 januari 2020 - 15:51
[nostalgie]ahw, de terugkeer van de turbo-knop![/nostalgie]
geplaatst door: kebdarge
Joh, al weer bijna 20 jaar MacFreak. Wat vliegt de tijd...
antw: Gebruik jouw MacBook langer met Turbo Boost Switcher
reactie #2 geplaatst: 17 januari 2020 - 18:43
Citaat
Ontwikkelaar Marco Arment pleit er in een blog-post voor dat Apple dit in macOS inbouwt.


https://arstechnica.com/gadgets/2020/01/performance-oriented-pro-mode-for-macs-found-in-latest-macos-beta/


Citaat

Performance-oriented “Pro” mode for Macs found in latest macOS beta

"Apps may run faster, but battery life may decrease, and fan noise may increase."

Mac users have discovered evidence of a new feature coming to a future release of macOS called "Pro Mode." This feature would temporarily remove restrictions imposed to keep Macs running coolly and quietly in order to boost short-term performance for demanding tasks common in professional workflows.

9to5Mac reports that users have found references to this "Pro Mode" in the macOS Catalina 10.15.3 beta. That included text describing the feature that says "fan speed limit may be overridden" and "apps may run faster, but battery life may decrease, and fan noise may increase."

meer ...
geplaatst door: puk1980
επιτέλους το κατάλαβα