https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon.jpg
Geeft Mercedes ons een preview van het dashboard van Apple Car?
Digitale informatie in de auto weergeven blijkt een probleem, dat blijkt uit alle auto’s waarin door eindeloze menu’s ‘heenlopen’ de enige manier is om instellingen aan te passen. Exact het tegenovergestelde van de filosofie van Apple, de gebruiker alleen maar de opties geven die nodig zijn.

Mercedes heeft net een compleet nieuw dashboard gepresenteerd, het Mercedes MBUX HyperScreen. Een gebogen glasplaat met daarin drie digitale schermen verwerkt, met daarnaast de analoge ventilatie openingen. Het eerste scherm achter het stuur kan je de snelheid en het toerental laten zien met analoog uitziende meters. Maar omdat het een digitaal scherm is kan het ook compleet andere schermen weergeven. Hetzelfde geldt voor de twee schermen in het midden, waar in de regel vooral je route in beeld zal zijn.


Het idee erachter is dat alle informatie altijd direct in en de juiste context getoond kan worden, waardoor je nooit lastig gevallen wordt door overbodige input. Hierboven een aantal highlights uit de presentatie van Mercedes zelf, hieronder vind je de complete presentatie ervan.

De vraag lijkt of we hier een preview krijgen van de Apple Car. Want het staat als een paal boven water dat Apple alle know-how en expertise op het gebied van digitale informatie die in Cupertino bestaat daarin zal verwerken. Dus misschien dat dit als opwarmertje kan dienen?




 #AppleCar
geplaatst door: Robert
antw: Geeft Mercedes ons een preview van het dashboard van Apple Car?
reactie #1 geplaatst: 7 januari 2021 - 17:30
Als het maar sober blijft.

Is hier bij de Mercedes-presentatie bijlange niet het geval
geplaatst door: DirtyMay
antw: Geeft Mercedes ons een preview van het dashboard van Apple Car?
reactie #2 geplaatst: 8 januari 2021 - 09:45
Prachtige techniek!
Opvallend is dat de look & feel van de presentatie (van het lange filmpje) heel erg des Apples is, inclusief de verwoorde superlatieven en het gebruikt lettertype.
(alleen die bruine kleding van de 'tim cook' doet me denken aan 'mr pc' van 'I am a pc')
geplaatst door: MacWim
Mac mini 6.1, i5, 8 GB | MBA 6.2 | iPhone 12 mini | iPad 2017 cellular | iPod touch 2009 | Apple TV 3
Bouw websites en -shops, webteksten, beeldbewerking met Pixelmator Pro. interlijn.nl
antw: Geeft Mercedes ons een preview van het dashboard van Apple Car?
reactie #3 geplaatst: 8 januari 2021 - 13:23
Citaat
De vraag lijkt of we hier een preview krijgen van de Apple Car.

Dit is toch hopelijk een grapje?  :withstupid:

Die UI is echt verschrikkelijk. Zo'n groot scherm opgedeeld in subschermpjes met allerlei overbodige buttons, menuutjes, vensters etc. Absoluut niet des Apples als je het mij vraagt. Dit is vooral 'nieuwe techniek' (wat ook discutabel is, grote (touch)schermen zijn er al lang) in een oud jasje.
geplaatst door: gPod
g i d e on
antw: Geeft Mercedes ons een preview van het dashboard van Apple Car?
reactie #4 geplaatst: 8 januari 2021 - 14:36
@ gPod :

Dat is exact wat ik bedoelde met :
Als het maar sober blijft.
geplaatst door: DirtyMay
antw: Geeft Mercedes ons een preview van het dashboard van Apple Car?
reactie #5 geplaatst: 9 januari 2021 - 20:16
Apple Car is dus geen auto maar een car interface.
geplaatst door: leavestone
antw: Geeft Mercedes ons een preview van het dashboard van Apple Car?
reactie #6 geplaatst: 9 januari 2021 - 22:07
Apple Car is een concept.
Misschien wordt het ooit een auto ...
geplaatst door: DirtyMay
antw: Geeft Mercedes ons een preview van het dashboard van Apple Car?
reactie #7 geplaatst: 10 januari 2021 - 10:06
Voorlopig heb ik weinig vertrouwen in alles wat betreft connectiviteit en boordcomputers van Mercedes.
Dramatisch slechte UI, traag reagerende en foutgevoleigre navigatie en geen mogelijkheden voor aanpassingen in de boordcomputers.

Apple Car was/ is niets anders dan een paar apps op de boordcomputer laten zien.
Een echte samenwerking zou wel gaaf zijn maar Mercedes wil zelf een beetje Sillicon Valley blijven uitstralen terwijl ze enkel goed zijn in motoren.



geplaatst door: Smugmarty
Kind Regards, Smug.
antw: Geeft Mercedes ons een preview van het dashboard van Apple Car?
reactie #8 geplaatst: 10 januari 2021 - 10:10
Dit is toch hopelijk een grapje?  :withstupid:

Die UI is echt verschrikkelijk. Zo'n groot scherm opgedeeld in subschermpjes met allerlei overbodige buttons, menuutjes, vensters etc. Absoluut niet des Apples als je het mij vraagt. Dit is vooral 'nieuwe techniek' (wat ook discutabel is, grote (touch)schermen zijn er al lang) in een oud jasje.

Inderdaad, het is allemaal veel te 'geforceerd'. Allen de vormgeving al? Waar zit de logica in gewoon een goede strakke (touchscreen) met een sterke processor en 'open software'
De Kia van mijn vrouw snapt dit zelfs beter ;)
geplaatst door: Smugmarty
Kind Regards, Smug.
antw: Geeft Mercedes ons een preview van het dashboard van Apple Car?
reactie #9 geplaatst: 10 januari 2021 - 10:20
"
Mercedes. Dramatisch slechte UI, traag reagerende
en foutgevoelige navigatie en geen mogelijkheden
voor aanpassingen in de boordcomputers.
 "

Troost u.
Mijn recente Peugeot is geen haar beter.
Zwaar teleurgesteld op dat vlak.
geplaatst door: DirtyMay