https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Geekbench scores nieuwe 8-core MacBook Pro zijn veelbelovend
Eerder deze week voerde Apple niet alleen een heleboel bestaande MacBook Pro modellen op met snellere Intel processors, bovenaan kwam er er ook een compleet nieuwe 8-core optie bij. Interessant is natuurlijk om te zien hoe dat 8-core monster presteert.

Het ligt voor de hand dat die een stuk sneller zal zijn dan de andere modellen, hoewel het in de praktijk vooral interessant wordt om te zien of die ook echt de hele tijd op volle snelheid kan draaien, of dat die last zal hebben hebben van het zogenaamde thermal throttling (vertragen van de processor omdat de computer te heet wordt). Op dat laatste is nog geen antwoord, maar net opgedoken resultaten in Geekbench laten zien dat daarbij in ieder geval indrukwekkende resultaten behaald kunnen worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacBookPro8-coreGeekbenchScore.png
Geekbench scores nieuwe 8-core MacBook Pro zijn veelbelovend

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Zoals je kan zien is de aanduiding MacBook Pro 15,3 waardoor de kans groot lijkt dat dit inderdaad de nieuwe 8-core MacBook Pro is en er zit 32 GB 2400MHz DDR4 RAM geheugen in. In de Single Core testen haalt deze MacBook Pro een score van 5.879, dat is 9,9 procent hoger dan de 5.348 dat het mid-2018 model haalde met een 6-core Intel Core i9-8950HK processor.

Score met 8 processor-cores

Maar hier is natuurlijk vooral interessant wat de score is als alle processor-cores gebruikt worden, en dat is inderdaad waar deze nieuwe MacBook Pro uitblinkt. Want waar die bij het vorige topmodel bleven steken op 22.620 haalt deze nieuwe MacBook Pro 29.184, een toename van maar liefst 29 procent.

Als dit inderdaad de nieuwe MacBook Pro is dan is eigenlijk de enige vraag voor iedereen die draagbaarheid en veel kracht nodig heeft in programma’s die alle processor-cores kunnen gebruiken de al eerder gestelde: gaat deze MacBook Pro dit ook in de parktijk waarmaken?Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Geekbench scores nieuwe 8-core MacBook Pro zijn veelbelovend
reactie #1 geplaatst: 25 mei 2019 - 15:38
Hij is in ieder geval nu sneller dan de snelste Mac Pro van eind 2013 Intel Xeon E5-2697 v2 @ 2.7 GHz (12 cores) 27456
geplaatst door: imex
'They want to make the best computer'