Google laat zien hoeveel ze meekijken
geplaatst: 27 augustus 2015 - 12:38
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Google laat zien hoeveel ze meekijken
De vraag hoeveel Google meekijkt als je hun diensten gebruikt is iets wat veel mensen bezighoudt, want privacy krijgt de afgelopen tijd veel aandacht. En dat is niet voor niets, zoals bijvoorbeeld de hack van Ashley Madison goed laat zien.

Het antwoord lijkt te lezen op deze pagina. Daar vertelt Max Rosett dat terwijl hij Google's zoekmachine gebruikte om dingen te zoeken die te maken hadden met zijn tech-opleiding, toen plotseling de zoekresultaten naar boven en naar onderen klapte en Google hem benaderde om te solliciteren.

https://thehustle.co/assets/googletest01.jpg
Google laat zien hoeveel ze meekijken

(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Hij had zelf het idee dat hij in de maling genomen werd, maar klikte toch op "I want to play" en kreeg steeds meer uitdagingen en testjes te doen. Lang verhaal kort: drie maanden later werkte hij bij Google.

De reacties zijn in twee kampen te verdelen, de ene kant vindt het een erg grappige en creatieve manier van Google om talent te rekruteren en heeft er geen probleem mee, de andere kant ziet hetzelfde maar vindt de manier waarop Google dit doet doodeng.

Want zelden was de zin "Big Brother is watching you" zo letterlijk op iets van toepassing geweest. De verzekering van Google dat ze 'alleen maar' kijken naar wat wij op het web doen om ons advertenties die op ons gericht zijn te laten zien, wordt kennelijk wel erg ruim toegepast.

Ondertussen kan je jezelf ook afvragen of bedrijven hun medewerkers nog wel Google zouden moeten laten gebruiken, zeker als ze actief in de tech-branche zijn. Want Google laat het zelf zien: ze kijken niet alleen mee, ze rekruteren ook meteen.geplaatst door: Robert
Google laat zien hoeveel ze meekijken
reactie #1 geplaatst: 30 augustus 2015 - 14:12
Hela, dat kreeg ik laatst ook voorgeschoteld van Google.
Nu lees ik pas wat het is (ik heb een soort auto-piloot ingebouwd om alles direct weg te klikken wat reclame en enquetes betreft, en dat heb ik destijds ook gedaan).
Wel jammer dat ik niet meer weet bij welke zoekopdracht dit tevoorschijn kwam.
geplaatst door: Mekfriek
Google laat zien hoeveel ze meekijken
reactie #2 geplaatst: 30 augustus 2015 - 18:09
@ Mekfriek: als je blijft zoeken naar dingen die Google interessant vindt dan komt dit waarschijnlijk nog wel een keer voorbij.

En als je interesse hebt om bij Google te werken dan zou ik gewoon even contact met ze opnemen en ze vertellen dat je dit te zien hebt gekregen maar het hebt weg geklikt.
geplaatst door: Robert