https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-ios11-icoon.jpg
Google's hoofd Kunstmatige Intelligentie gaat bij Apple werken
Recent kwam het nieuws naar buiten dat er bij de ontwikkeling van Siri steken gevallen waren, en er waren zelfs open en bloot verwijten over en weer, iets wat we niet gewend zijn van Apple

In het nieuwsbericht daarover werd de hoop uitgesproken dat Apple's CEO Tim Cook snel krachtige leiding zou tonen in deze situatie, en het lijkt er op dat dit inmiddels gebeurd is. Want Apple heeft inmiddels de man die bij Google verantwoordelijk was voor zowel de zoekmachine als kunstmatige intelligentie ingelijfd voor deze klus: John Giannandrea.

https://static01.nyt.com/images/2018/04/04/business/04APPLE/merlin_136344564_cca55219-30ab-4856-ba8f-81cbf0eac429-master768.jpg
Google's hoofd Kunstmatige Intelligentie gaat bij Apple werken


Met John Giannandrea haalt Apple een man binnen met zowel heel erg veel kennis als ervaring. Als hij goed in de cultuur van Apple past is hij waarschijnlijk dé man om Siri in goed banen te leiden. Dat dit precies is wat hij gaat doen is ook te lezen in de aankondiging, want hij wordt bij Apple hoofd Machine Learning and A.I. Strategy, en zal één van de directieleden zijn die direct aan Tim Cook rapporteren.

Zelfrijdende auto

Kunstmatige intelligentie wordt niet alleen door Siri gebruikt, ook bij zelfrijdende auto's speelt dit een grote rol. Een gebied waar bij Google ook erg hard gewerkt wordt, en John Giannandrea dus ook veel know-how over heeft. Het is dan ook goed mogelijk dat deze overtap ook goed uit kan komen voor Apple's plannen op dit gebied.

Op dit moment staat hij trouwens er nog niet tussen op Apple's pagina waarop we al die directieleden kunnen zien, daar zal binnenkort ongetwijfeld verandering in komen.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
"Hoofd Kunstmatige Intelligentie"

Klinkt grappig.  :thumbs-up:
geplaatst door: cyrano
I'd tell you a UDP joke but you might not get it.
Goed nieuws dit, het is tijd dat Apple de voorsprong met Siri weer terug krijgt.

Ben verder benieuwd hoe Tim en Co. hem verleid hebben tot deze overstap (behalve met een hoop geld... ;) ).
geplaatst door: anraadts