https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iMac-Retina-icoon.jpg
Grieken met geld kopen nu veel Macs en PlayStations
Dat Griekenland in de financiële problemen zit zal niemand ontgaan zijn. In dat land is een veel scherpere tegenstelling tussen de uitersten dan bij ons. Er zijn dus mensen die nog steeds genoeg geld hebben, maar ook veel mensen die nog nauwelijks een cent te makken hebben.

De eerste groep maakt zich op dit moment zorgen over wat er met hun geld gaat gebeuren de komende tijd, één van de effecten is dat er op grote schaal goederen gekocht worden waarvan die Grieken waarschijnlijk hopen dat die niet zo snel hun waarde zullen verliezen en dat ze die straks niet meer zullen kunnen kopen.

Daarbij zijn Macs populair, zo vertelt bijvoorbeeld Natasa, een 33-jarige medewerkster bij Plaisio Computer in Athene, terwijl ze naar een 27 inch iMac wijst:
Citaat


People are spending the money they have in the bank because otherwise they're afraid they won't get it out. A Mac is something that keeps its value.


Naast Macs zou ook de Sony PlayStation populair zijn bij mensen die hun geld op een andere manier veilig willen stellen.

Maar het contrast is groot, zo zegt Yannis, een 65-jarige pensionado in Athene, bijvoorbeeld dat hij helemaal geen extra geld heeft.
Citaat


What television? What laptop? There's no money left. I've got enough to cover bills, food and that's about it. If I need to call over a plumber in an emergency, I don't have the cash.


geplaatst door: Robert
Grieken met geld kopen nu veel Macs en PlayStations
reactie #1 geplaatst: 8 juli 2015 - 16:48
Dit komt op mij nogal dom over. Juist consumenten electronika zakt snel in waarde. Wanneer binnenkort een nieuw iMac uitkomt keldert de waarde van wat je nu hebt. Ook Macs verliezen snel aan waarde. Kijk naar een Mac van 5 jaar oud, die is nu nog maar tegen een fractie van de nieuwprijs te verkopen. Je kunt beter in diamant of grondstoffen beleggen.
geplaatst door: gerrit appel
tot ziens.
Grieken met geld kopen nu veel Macs en PlayStations
reactie #2 geplaatst: 8 juli 2015 - 16:55
Ik denk eerder dat ze bang zijn dat import-artikelen in de nabije toekomst veel duurder zullen worden. Als Griekenland uit de euro stapt, zal de nieuwe munt snel in waarde dalen.
geplaatst door: x7
Grieken met geld kopen nu veel Macs en PlayStations
reactie #3 geplaatst: 8 juli 2015 - 16:59
Krijg je dan niet het Cuba-effect? Dat men over 20 jaar nog steeds Macs van nu aan de praat probeert te houden?
geplaatst door: gerrit appel
tot ziens.
Grieken met geld kopen nu veel Macs en PlayStations
reactie #4 geplaatst: 8 juli 2015 - 17:09
Dit artikel gaat echt nergens over alsof de gemiddelde Griek op dit moment bezig is met Apple producten te hamsteren. De smear campaign draait overuren, what's next een topic dat Apple een succes jaar gaat krijgen dankzij de Grieken?
geplaatst door: malpiet
Grieken met geld kopen nu veel Macs en PlayStations
reactie #5 geplaatst: 8 juli 2015 - 17:15
Als het waar zou zijn lijkt het mij een moor gebaar als Apple de Griekse staat leningen verschaft tegen betere voorwaarden dan Europa. Een keer een Apple, altijd een Apple toch?
geplaatst door: jtk
jtk