Het lijkt weer goed te gaan met Apple in China
geplaatst: 15 april 2019 - 08:39
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Het lijkt weer goed te gaan met Apple in China
Toen er op 2 januari van dit jaar een open brief aan de aandeelhouders op de site verscheen schoot het aandeel Apple even naar beneden, waarna het zich weer redelijk snel herstelde. De redenen dat Apple moest waarschuwen lagen vooral in China, mede door handelsspanningen met de VS.

Appleā€™s antwoord daarop was het verlagen van prijzen, met name voor iPhones, en dan vooral in de vorm van hogere subsidies via de providers (datzelfde is trouwens ook in India gebeurd). En dat lijkt te hebben geholpen, in een investors note van Morgan Stanley is te lezen dat het Apple gelukt is om de eerdere trend om te buigen. En hoe, er is weer groei met de grootste groei in dit kwartaal over de afgelopen jaren.

https://photos5.appleinsider.com/gallery/30587-50289-29796-48386-iphone8-productredredred-l-l-l.jpg
Het lijkt weer goed te gaan met Apple in China


Waar in het vorige kwartaal andere fabrikanten opkwamen ten koste van Apple zou ook die trend omgebogen zijn en zou Apple onder andere op Huawei weer aan het inlopen zijn.

Citaat
Following the analysis of March installed base data in China, we have even more conviction in our belief that this trend continued through quarter end, supporting our view that there is upside risk to our, and consensus, March quarter iPhone estimates.

This result is a noticeable reversal from December quarter performance.

Apple gaat binnenkort weer kwartaalcijfers bekend maken, het wordt interessant om te zien of het gelukt is om wereldwijd weer een positieve lijn terug te vinden. En om te zien hoeveel Apple daarover loslaat, want het bedrijf is gestopt met het publiceren van exacte aantallen. Iets waar Apple tot nu toe uniek in was binnen de tech-wereld.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert