https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePencil-icoon2.jpg
Hoe de posters van Dickinson en For All Mankind gemaakt zijn
Toen de iPad Pro en Apple Pencil net uit waren was er veel vraag naar voorbeelden van wat er allemaal mee mogelijk is. Inmiddels zijn er enorm veel voorbeelden te vinden, waarin vaak de app Procreate (€ 10,99) voorbij komt, inmiddels de standaard voor de meeste illustratoren met een iPad Pro.

Apple heeft nu twee video’s uitgebracht waarin te zien is hoe de posters van de televisieseries Dickinson en For All Mankind op Apple TV+ op de iPad Pro met Apple Pencil tot stand zijn gekomen. Natuurlijk komen er ook veel beelden van de series zelf voorbij, Apple is natuurlijk ook bezig reclame voor zichzelf te maken, maar er is gelukkig ook genoeg te zien van het proces en de technieken die gebruikt zijn, hoewel je daarvoor wel goed moet opletten. Als eerste Janice Sung, de vrouw achter de poster voor de serie Dickinson.


Als tweede Justin en Paige, die samen Phantom City Creative vormen. Zij zijn de mensen achter het ontwerp en de uitvoering van de posters van de serie For All Mankind. In de video laten ze veel zien van zowel hun inspiratie als het werkproces. Ook beslist de moeite van het bekijken waard.
 #AppleTVPlus #iPadPro
geplaatst door: Robert
antw: Hoe de posters van Dickinson en For All Mankind gemaakt zijn
reactie #1 geplaatst: 19 januari 2020 - 08:52
Als iemand die niet kan tekenen, kan ik altijd wel heel blij worden van wat anderen kunnen. Op beurzen had je ook vaak iemand die achteloos op een enorm Wacom tablet de mooiste dingen maakte. Fascinerend. Deze filmpjes zijn net te beperkt voor dat gevoel maar toch leuk om te zien.
geplaatst door: A Henket
antw: Hoe de posters van Dickinson en For All Mankind gemaakt zijn
reactie #2 geplaatst: 19 januari 2020 - 10:56
Gerelateerd:

Van de Britse kunstenaar David Hockney komt binnenkort een Taschen boek uit met zijn iPad schilderijen (eerst in een prijzige Limited Edition, later betaalbare exemplaren).

Ik heb zijn werk recentelijk gezien in het Van Gogh museum. Daar waren ook filmpjes te zien die het verloop van zo’n iPad schilderij in wording laten zien.


geplaatst door: puk1980
I use an iPhone. But I am the good guy! ; - )