geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
Microsoft’s Edge browser voor macOS is nu uit te proberen (Upd.)
Twee weken geleden maakte Microsoft bekend dat er gewerkt werd aan een versie van hun Edge browser op basis van Chromium (ook het fundament van Google’s Chrome browser) en dat die ook naar macOS zou komen. Dat loopt kennelijk lekker, want er is nu al een een preview-versie beschikbaar.

De informatie daarover vind je op deze pagina, als je deze browser meteen wil downloaden dan kan dat via deze link. Het eerste wat opvalt aan deze browser is hoeveel die lijkt op Google’s Chrome browser. Niet erg verbazend gezien de afkomst, mogelijk dat het uiterlijk later nog aanpassingen krijgt. Microsoft zelf claimt in ieder geval hard bezig te zijn om er een echte Mac-browser van te maken.


Dat is onder andere te zien als je een MacBook Pro met Touch Bar hebt, er zitten nu al een behoorlijk aantal mogelijkheden daarvoor in deze browser. Ook is er al aandacht besteed aan ondersteuning voor het trackpad op alle MacBook modellen, die werken hetzelfde als in bijvoorbeeld Safari.Maar als je met de rechtermuisknop of met de Control-toets ingedrukt klikt dan zie je dat de contextuele menu’s nog niet zijn aangepast voor de Mac, mogelijk komt dat later nog.

Als je deze browser voor het eerst opstart wordt er contact gemaakt met erg veel domeinen, waaronder een aantal van Microsoft (zoals die van MSN, Bing en Skype) en een hele trits van Google. De allereerste verbinding met Microsoft is trouwens niet beveiligd met een code signature, opvallend in tijden waarin onze digitale veiligheid steeds meer onder vuur ligt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MicrosoftEdgePreviewCodeSignature.jpg
Microsoft’s Edge browser voor macOS is nu uit te proberen (Upd.)


Of er veel marktaandeel op de Mac te halen is voor Microsoft lijkt de vraag, de Mac is al erg goed bediend met veel browsers. Naast Apple’s eigen Safari zijn daarvan vooral Firefox en Chrome populair.


met dank aan forumlid 'puk1980', die dit nieuws als eerste meldde op het forum


Update: inmiddels is de eerste definitieve (en dus stabiele) versie van Edge uit die ook native op M1 Macs werkt. Die is te vinden op deze pagina.


MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

Is ook niet voor de gemiddelde MacFreak-klant.
geplaatst door: Mac OS X
edge komt niet op mijn iMac
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB   IOS 15.1 2016
old Apple computers never dies
geplaatst door: PjotriDVDguru
Goed van M$ dat ze ons de keus geven. Internet explorer werd gewoon een monopoly. Goed dat dat voorbij is. Fijn dat we nu een keus krijgen (en houden).
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

M$, Internet Explorer ?

Onder welke steen heb jij gelegen? 🙂
geplaatst door: puk1980
Het was een stuk leuker geweest als Microsoft zijn eigen Edge engine in leven had gehouden. De overgave aan Chrome is een zwaktebod van een bedrijf met zo’n reputatie. Dit maakt het leven voor Safari en Firefox weer een stuk moeilijker. Chrome is de de-facto browser standaard.
Certified Terminal Guru.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: MacFrankie
De update heeft wat vertraging opgelopen...

Het is al stabiel sinds 30 oktober 2019...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Edge
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: Robert
@MacFrankie: er zijn een paar woordjes aan de update toegevoegd, zodat die nu wel klopt (het ging niet om de datum, het ging om M1 Macs, vandaar).
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: Cesar
Voor mij Safari op nummer 1. Werkt erg goed op M1 en als alternatief Chrome.