https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
Microsoft’s Edge browser komt ook naar macOS
Google’s Chrome browser is al een tijd aanvoerder van desktop-browsers, ook onder Windows, waardoor het ver op de rest voorligt (ruim 65 procent). Microsoft's Edge browser bestaat alleen onder Windows en moet het daardoor met ongeveer 4,5 procent doen.

Dat zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan de beslissing bij Microsoft om een nieuwe versie te maken van Edge, gebaseerd op Chromium, hetzelfde open source project dat ook het fundament is voor Google’s Chrome browser. In een blogpost van Microsoft is nu te lezen en zien wat ze met deze browser van plan zijn. Voor macOS betekent dat bijvoorbeeld de mogelijkheid om per site privacy-instellingen aan te passen, en de Collections-optie, waarmee je dingen van websites kan verzamelen om later in een Word of Excel document te kunnen plaatsen.


Op de Mac hebben we al een ruime keuze aan browsers, waarbij Safari en Firefox naast Google Chrome de populairste zijn. Hieronder een lijst van de andere opties (in alfabetische volgorde), waarbij Brave een extra vermelding krijgt, omdat die speciaal ontworpen is om je privacy te beschermen:


Mocht je interesse hebben in Microsoft’s Edge browser, voor iPhone en iPad bestaat er al een versie in de App Store, te vinden via deze link. Voor de desktop zal je langer geduld moeten hebben, het duurt nog wel even voordat er een finale versie beschikbaar zal zijn.

Wil je het marktaandeel van verschillende browsers voor de desktop zien, die vind je allemaal bij elkaar op deze pagina.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Microsoft’s Edge browser komt ook naar macOS
reactie #1 geplaatst: 7 mei 2019 - 15:20
ze gaan weer terug zo lijk IE5 for MAC paar jaar terug in 1999
https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Explorer_5

Nu is er edge for Mac  :cheesy:
geplaatst door: Mac OS X
mvg Mac OS X mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) 1x iPod 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB 2016 1x Apple SuperDrive
@JensBamps Twitter. old Apple computers never death
antw: Microsoft’s Edge browser komt ook naar macOS
reactie #2 geplaatst: 7 mei 2019 - 17:54
Nou ja terug, is een beetje overdreven...
Ik zal zeker deze even uitproberen.
"Collections" is misschien wel grappig.
geplaatst door: marg
antw: Microsoft’s Edge browser komt ook naar macOS
reactie #3 geplaatst: 7 mei 2019 - 17:56
Terug naar de tijden van IE, daar zouden ze bij Microsoft erg blij van worden!  ;)
geplaatst door: anraadts
antw: Microsoft’s Edge browser komt ook naar macOS
reactie #4 geplaatst: 7 mei 2019 - 18:05
Ik heb de DEV versie van Microsoft Edge op mijn Macs gezet. Altijd handig tijdens het testen van de website-rotzooi dat je bij elkaar bouwt.

Werkt verder prima, maar goed op dit moment is het natuurlijk gewoon een kalere versie van Google Chrome met een andere naam. Er zal wel wat jaren overheen gaan voordat Edge en Chrome verschillend van elkaar kunnen zijn.Let op deze browser heet niet voor niets dev. Het is geen software dat je zou moeten gebruiken als standaard browser. Het is niet de Edge browser zoals Microsoft deze wilt gaan lanceren in de toekomst.
https://officecdn.microsoft.com/pr/C1297A47-86C4-4C1F-97FA-950631F94777/MacAutoupdate/MicrosoftEdgeDev-76.0.151.0.pkg
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

antw: Microsoft’s Edge browser komt ook naar macOS
reactie #5 geplaatst: 15 mei 2019 - 20:15
Opvallend is wel dat de concurrentie meer energie steekt in het doorontwikkelen van een browser dan Apple zelf. Nog even en Safari mag er van mij af.
geplaatst door: Dhr JW Twel
Macverzamelaar van oude Mac's en software.
antw: Microsoft’s Edge browser komt ook naar macOS
reactie #6 geplaatst: 21 augustus 2019 - 07:09
https://tweakers.net/nieuws/156290/microsoft-beta-van-edge-met-chromium-engine-is-geschikt-voor-dagelijks-gebruik.html

Citaat
Microsoft: bèta van Edge met Chromium-engine is geschikt voor dagelijks gebruik

Microsoft brengt de eerste bèta van zijn op de Chromium-gebaseerde Edge-browser uit. Eerder verschenen er al previewversies, maar de nieuwe bèta werkt op alle Windows-versies en macOS. Volgens Microsoft is de browser geschikt voor dagelijks gebruik.

Nu Edge de bètafase heeft bereikt zit de browser in de laatste fase voor de officiële release. Het is het derde previewkanaal, eerder verschenen er testversies in de Canary- en Dev-kanalen. Microsoft meldt dat tot nu toe meer dan een miljoen mensen een testversie hebben gedownload.

De Edge-bèta is de meest stabiele versie tot nu toe en nieuwe functionaliteit wordt alleen toegevoegd als die al is getest in de Canary- en Dev-kanalen. Microsoft gaat ruwweg elke zes weken een grote update uitbrengen en tussendoor verschijnen er kleine updates met bugfixes en beveiligingspatches. De nieuwe bèta werkt op alle versies van Windows en macOS die nog ondersteuning krijgen. Eerdere versies werkten alleen op specifieke besturingssystemen.

meer ...

geplaatst door: puk1980
This space for rent.