https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Accessibility.jpg
Hoe goed een iPhone werkt voor een visueel gehandicapte
In de VS is het deze week 30 jaar geleden dat de eerste wet voor gehandicapten werd ingevoerd, de Americans with Disabilities Act. Naar aanleiding van dat moment interviewde Devin Coldewey van Techcrunch een aantal mensen in dit veld bij verschillende tech-bedrijven.

Voor Apple was dit Sarah Herrlinger, de Director of Global Accessibility Policy. Zij vertelt dat hoewel veel mensen door hebben hoe invloedrijk de iPhone is, maar weinig menen door hebben hoe belangrijk iPhones kunnen zijn voor mensen met een handicap. Zij noemt de iPhone zelfs het ‘most powerful and popular assistive device ever’. Iets wat makkelijk weg te zetten is als Amerikaanse hyperbool, maar in de praktijk is keer op keer weer te zien hoe al het werk wat door Apple op dit  gebied verzet is zich uitbetaalt.


Daarbij valt extra op dat hierdoor ook blinde mensen prima kunnen werken met een iPhone, zoals je in de tweet hierboven kan zien.

Toen de iPhone uitkwam waren het juist visueel gehandicapten die waarschuwden dat een aanraakscherm het voor hen onmogelijk maakt om dingen te voelen, met de knopjes op de smartphones die daarvoor populair waren was dat makkelijk. Uit de video hierboven is goed te zien dat dankzij al het werk van het team van Sarah Herrlinger dit inmiddels ook voor visueel gehandicapten geen bezwaar meer is.

geplaatst door: Robert